MECLİS BAŞDANIŞMANI OLDU!

MECLİS BAŞDANIŞMANI OLDU!

İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emre Filiz, 12 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Türkiye Öğrenci Meclisi genel seçimlerinde Türkiye Öğrenci Meclisi Başdanışmanı ve Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreterliği görevine getirildi

Bilecik İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emre Filiz, sınıfında yapılan temsilcilik seçimine aday olarak seçimi birincilikle tamamladı. Ardından okul temsilciliği seçimine aday olan Emre Filiz, rekor sayıda oy alarak 180 oyla okul temsilcisi olmaya hak kazandı. Merkez ilçe ve il seçimlerinden de galip çıkan Filiz, 12 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Türkiye Öğrenci Meclisi genel seçimlerinde Türkiye Öğrenci Meclisi Başdanışmanı ve Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreterliği görevine getirildi. 

Bilecik'e bir ilki yaşatarak ilimizin öğrenci meclisinde ilk kez üst düzey yönetimlerde yer almasını sağlayan Emre Filiz, öğrencilere şu cümlelerle seslendi:

"Zaman ve mekan bize emanet şuurunda olan gençliğe, kim var diye sorulduğunda fert fert ben varım! diye haykıran gençliğe, meclisinin duvarında hakimiyet hakkındır düsturuna hasret çeken o gençliğe selam olsun. 

Eski dönemin despot eğitim sistemine inat, eğitimi üçüncü dördüncü planda tutanlara inat, gençliğin diklenmeyip dik durmasına karşı çıkanlara inat "Biz varız!" demeye var mısınız? Öğretmeni öğrenciye yabancı kılan, kişisel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kişisel çıkarları ön planda tutan o eski sisteme karşı dik durmaya var mısınız? Biz varız dedik, görevimize sımsıkı sarıldık. 

Türkiye Öğrenci Meclisi saflarında ilk defa Bilecik'in bir görev üstlenmesi söz konusu. Geçtiğimiz yılların hiçbirinde Bilecik İl Öğrenci Meclisi, Türkiye Öğrenci Meclisi'nde görev almamış, çalışma yapmamış. Türkiye Öğrenci Meclisi tarihinde Bilecik adına bir ilki başardık ve ciddi bir görev üstlendik. Göreve geldiğimiz günün ertesi, Allah dünü ile bugünü aynı olan Müslümanı sevmez dedik, çalışmaya başladık. İBBEK Öğrenci Çalışma ve Kalkınma Platformu'nu tüm öğrenci kardeşlerimizin refahı için sunduk, onaylattık, kurucu başkan görevini de biz üstleneceğiz inşallah. Öğrenci kardeşlerimiz, örnek alacağı insanları okullardan tanısın dedik, Bilecik'te bulunan tüm okullara tabiri caiz ise birer ödev, birer şair üstlendirdik. Mehmet Akif İnan'ı , Necip Fazıl Kısakürek'i ve 7 Güzel Adamı anlattık, okuduk. Farkındaysanız hep biz diye konuştum. Bu işlerin hiçbirini tek başıma başarmadım, başaramazdım. İlk günden beri her türlü çalışmamda sağ yanımda duran ve il içerisindeki bütün çalışmaların koordinasyon işlerini yapan, Bilecik Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Başkanı Sayın Furkan Çelik'e teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığını hakkı ile kazanan, hak davasını, bizler gibi haykırmaktan çekinmeyen, İstanbul Öğrenci Meclisi Başkanı Sayın Mahmut Ekrem Varol'a teşekkür etmek istiyorum. Her şeyden önce Öğrenci Meclisine beni yönlendiren, her adımımda arkamda duran ve bir abi gibi her sorunumda yanımda olan Okul Müdürüm Sayın Ahmet Selöz'e ve Öğretmenim Sayın Ahmet Basatemur'a teşekkür ediyorum. Bilecik adına, Türkiye Öğrenci Meclisi'nde bir ilki başarmamızda payı olan herkese şükranlarımı iletiyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi. 

 

Bu haber toplam 4826 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum