MECLİS, GENEL SEKRETERE YETKİ VERDİ!

MECLİS, GENEL SEKRETERE YETKİ VERDİ!

İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantıları başladı.

Osman Yılmaz başkanlığında gerçekleşen ilk birleşimde tek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis, 2019 yılı KÖYDES ile yapılması planlanan ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin talepleri doğrultusunda, tahsisat komisyonlarınca belirlenen köy yollarının asfaltlama, yapım, bakım ve onarım işlerinin Özel İdare çalışma programına alınması ve Özel İdare tarafından protokol yapılması için Genel Sekreter Halis Nalbant’a oybirliğiyle yetki verdi.  

Sezonun başlamasıyla birlikte gerçekleşecek yol çalışmalarıyla ilgili uzun süren görüşmelerin gerçekleştiği birleşimde Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gökhan Yakşe çalışmalara ilişkin bilgiler verildi.

meclis-genel-sekretere-yetki-verdi2.jpg

‘TOPLANTIMIZA BOZÜYÜK MİLLİYETÇİLİĞİ DAMGA VURUYOR!’

CHP Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Elmas, KÖYDES kapsamında ilçelere ayrılan paralarla ilgili olarak Bozüyük ve Gölpazarı’na neden aynı bütçelerin ayrıldığını sordu. Elmas, “Bozüyük 70 bin nüfuslu bir ilçe, Gölpazarı ise 6 bin nüfuslu. Nasıl aynı paralar ayrılır anlamış değilim” dedi. Ardından söz alan AK Partili Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çetin’de Hüseyin Elmas’a destek veren açıklamalarda bulundu ve Bozüyük’ün bazı köy yollarında çalışma gerçekleştirilmesini istedi. Bunun üzerine söz alan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akil Şahin, ilçelerin KÖYDES üzerinden aldıkları bütçelerin Bakanlık tarafından belirlendiğini belirtti. Şahin, ilçelerin gelişmişlik düzeyleri başta olmak üzere birçok kriter ve çarpanın bir arada değerlendirilerek Bakanlığın bu şekilde ödenek ayırdığını anlattı.

Bozüyüklü meclis üyelerinin konuşmalarının ardından söz alan İYİ Partili Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur ise Bozüyüklü meclis üyelerine dönerek, “Toplantımıza Bozüyük milliyetçiliği damgasını vuruyor. Şimdi bende Osmaneli çiftçisi Bilecik tarımının yarısını oluşturuyor tarım paylarının tamamını biz alalım desem olur mu? Özel İdare kanuna göre çalışmalarını yürütmekle görevli” diye konuştu.

meclis-genel-sekretere-yetki-verdi3.jpg

OSMAN VAROLU TEKLİFTE BULUNDU

MHP’li Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Osman Varolu birleşimin son bölümünde söz alarak bir teklifte bulundu. Varolu, “Bundan sonraki meclis toplantılarımızda her ay bir birleşimin ilçelerimizde yapılmasını teklif ediyorum. Böylelikle ilçelerimizle ilgili de daha iyi bilgi sahibi oluruz. Temmuz ayında Yenipazar’da ev sahipliği yapmaya hazırız” dedi.  

Osman Varolu’nun bu teklifi Cuma günkü birleşimde görüşülerek karar alınacak.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2974 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum