MECLİS KARAR ALDI, ARTIK YASAK!

MECLİS KARAR ALDI, ARTIK YASAK!

Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında alınan kararla, kamuya ait çocuk parkları, yürüyüş yolu ve spor aletli alanlarda  tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesi yasaklandı. Yasağa uymayanlara ise 219 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.

Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığındaki toplantıda üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Toplantının açılışında konuşan Başkan Yağcı, meclis üyelerinin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, geçtiğimiz gün bağrımıza gömdüğümüz şehidimiz Osman Er'e Allah'tan rahmet kederli ailesine ise başsağlığı diledi. Ardından şehidimiz için dua okunarak, meclis üyeleri terörü bir kez daha lanetledi. 

Başkan Yağcı'nın konuşması sırasında bazı meclis üyelerinin göz yaşlarına hakim olamadığı görülürken, meclis salonunda duygusal anlar yaşandı. 

Meclis gündemine geçilmesinin ardından ilk olarak TOKİ'ye alışveriş merkezi yapılması hususu görüşüldü. Bu gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Ardından imar konuları görüşülerek karara bağlandı. 

MECLİS YASAKLADI!

Daha sonra Başkan Yağcı tarafından teklif edilerek gündeme alınan kamuya ait çocuk parkları, yürüyüş yolu ve spor aletli alanlarda  tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklanması konusu görüşüldü. Madde, oybirliği ile kabul edildi. 

Başkan Yağcı, Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışması olduğunu hatırlatarak Bilecik Belediyesi'nin öncü olması adına konuyu meclise taşıdıklarını dile getirdi. Alınan kararın başta çocuklar olmak üzere gelecek nesillerin sağlığı açısından önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Yağcı,"İlk etapta sistem oturana kadar zabıtamız kanalıyla denetimler yapacağız. Kabahatler Kanununa göre 219 TL cezası var. Aldığımız kararın hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Yağcı tarafından çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2185 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum