Meclis 'T' plaka kararını verdi

Meclis 'T' plaka kararını verdi

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarında görüşülen ve Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edilen T plaka taksi yönetmeliğindeki değişiklik taleplerine ilişkin komisyon kararı meclisin Kasım ayı gündemine geldi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarında görüşülen ve Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edilen T plaka taksi yönetmeliğindeki değişiklik taleplerine ilişkin komisyon kararı meclisin Kasım ayı gündemine geldi. Komisyonda oybirliği ile reddedilen değişiklik talepleri komisyon kararı doğrultusunda mecliste de oybirliği ile kabul edildi.

Hatırlanacağı üzere; Bilecik Belediye Meclisi’nin Ekim ayı gündemine gelen (T) plaka ticari taksi yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması hususu mecliste karışıklığa neden olmuştu. AK Parti ve MHP’nin karşı çıktığı değişikliklerle ilgili bazı maddelere CHP’li Ali Olcay, Birol Ünsal ve Hüseyin Yıldız’dan da karşıt açıklamalar gelmişti.

Bahse konu yönetmelik değişikliğinde; araçların model yaşının 12’den 15’e kadar yükseltilebilmesi, T plaka işleteninin ehliyet sahibi olmasına gerek olmaması ve T plaka işletenin aynı durakta 3 en fazla ise 5 adet T plaka sahibi olabilmesini içeren değişiklikler teklif edilmişti. Uzun süren tartışmaların ardından gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti.

Konuyla ilgili toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu oybirliği ile aldığı kararla değişiklik taleplerini reddetmişti. Meclisin Kasım ayı gündemine gelen komisyon raporu aynı şekilde mecliste kabul edildi.

Buna göre;

Bilecik Belediyesi (T) plaka ticari taksi yönetmeliğinin; 5. maddesinin 1. Fıkrasının b) bendinde “Yeni araç alımlarında ve model değişikliklerinde model yılı itibariyle 12 (on iki) yaşından büyük olmaması şartı aranır” denilmekte olup bu maddenin, “Yeni araç alımlarında ve model değişikliklerinde model yılı itibariyle 15 yaşından büyük olmaması şartı aranır' şeklinde değiştirilmesi talebi reddedildi.

10. maddenin 1. fıkrasının b) bendinde 'Araca ait trafik tescil belgesi fotokopisi. Araçlarda 0-12 yaş ve fenni muayenesinin yapılmış olması şartı aranır' denilmekte olup bu maddenin, 'Araca ait trafik tescil belgesi fotokopisi. Araçlarda 0-15 yaş ve fenni muayenesinin yapılmış olması şartı aranır' şeklinde değiştirilmesi talebinin reddedildi.

10. maddesinin 1. Fıkrasının c) bendinde, 'Nüfus cüzdan fotokopisi, ehliyet belgesi fotokopisi' denilmekte olup, bu maddenin, 'Nüfus cüzdan fotokopisi, ayrıca araçta şoför olarak çalışacak ise ehliyet belgesi fotokopisi' şeklinde değiştirilmesi talebinin reddedildi.

6. maddenin 1. fıkrasının b) bendinde '(T) plaka işleteni en fazla bir adet plakaya sahip olabilecektir. T Plaka işleteni bunun dışında herhangi bir kiralama da dahil olmak üzere yeni bir plaka satın alması haksız rekabet koşullarının önüne geçilmesi ve halkın ticari taksilerden daha kaliteli hizmet alabilmesi amacıyla iş bu yönetmelik hükümleri gereği yasaktır' denilmekte olup bu maddenin, '(T) plaka işleteni aynı durakta en fazla 1 adet olmak üzere en fazla 2 adet plakaya sahip olabilecektir' şeklinde değiştirilmesine karar verildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2902 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.