MECLİS YOĞUN GEÇTİ!

MECLİS YOĞUN GEÇTİ!

 

MECLİS YOĞUN GEÇTİ!

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı oldukça yoğun geçti. 3 saati aşkın devam eden toplantıda 15 gündem maddesi görüşüldü. Başkanvekilliği, katip üye, belediye encümeni ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın 5 milyon TL'lik borçlanma yetkisi aldığı toplantıda, Bilecik Belediyesi'nin 2015 yılı denetim ve faaliyet raporları görüşüldü.

Ayrıca toplantıda, Muhtarlar Derneği'ne belediyeye ait bir iş yerinin 4 yıllığına kiralanmasına karar verildi.

---------------------------

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında ilk olarak başkanlık divanı başkanvekilliği seçimi yapıldı. Buna göre AK Partili Şadan Turhan birinci, Şükrü Selöz ise ikinci başkanvekili olarak seçildi. Ardından yapılan katip üye seçimlerinde AK Partili Sevcan Uzun ile Başak Ekici Karabulut asil üye olurlarken, yine AK Partili Edibe Bekin ve Yücel Yerci yedek üye oldu.

Belediye Meclis Toplantısı, belediye encümen üye seçimiyle devam etti. Yapılan oylamada AK Partili Aydın Çelebi, Sevcan Uzun ve Yücel Yerci encümen olarak seçildi.

Başkanvekilliği, katip üye ve encümen seçimlerine CHP grubu tarafından isim önerilmedi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Komisyonların 5'er kişiden oluşturulmasına oybirliğiyle karar verilen toplantıda komisyonlar ise şu şekilde oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu: AK Parti'den Kadir Bayrak, Aydın Çelebi, Sevcan Uzun, MHP'den Aytaç Yılmaz, CHP'den ise Seyfi Özgen.

İmar Komisyonu: AK Parti'den Hüseyin Yalçın, Ebu Talip Dursun, Serkan Dalkılıç, MHP'den Aytaç Yılmaz, CHP'den ise Zafer Atasev.

Ücret ve Tarife Komisyonu: AK Parti’den Sevcan Uzun, Nihat Can, Nusret Tosun, MHP’den Hamdi Salt, CHP’den Ayhan Arslan.

Kira Tespit Komisyonu: AK Parti’den Şükrü Selöz, Nihat Can, Nusret Tosun, MHP’den İrfan Yılmaz, CHP’den Erdoğan Yeşil.

BELEDİYE 5 MİLYON TL BORÇLANACAK!

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının devamında, Belediye Başkanı Selim Yağcı 5 milyon TL borçlanma için meclisten yetki istedi. Belediyenin alt yapı tesisleri ile atık su arıtma tesisi yatırımlarında kullanmak üzere İller Bankası’ndan veya özel banka ve finans kuruluşlarından kredi kullanılması ve borçlanılması hususu CHP ve MHP'nin çekimser oylarına karşın AK Parti grubunun oyçokluğu ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUNDU

Bilecik Belediyesi'nin 2015 yılına ait denetim komisyonu raporu okunarak, meclis üyelerine bilgi verildi. Rapora CHP ve MHP üyelerinin red oyu kullandığı öğrenilirken, gerekçeleri meclis üyeleriyle paylaştı.

MUHTARLARA YER KİRALANACAK

Seven Pasajı'nın yıkılacak olmasından dolayı binada bulunan Muhtarlar Derneği Bilecik Şubesi için Kayı Plaza'da belediyeye ait bir iş yerinin 4 yıllığına Muhtarlar Derneği'ne kiralanmasına oybirliği ile karar verildi.

Toplantıda son olarak Bilecik Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Başkan Yağcı yasa gereği meclis başkanlık divanını Meclis 1. Başkanvekili Şadan Turhan'a devretti. Tansiyonun yükseldiği ve tartışmaların yaşandığı gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı son buldu.

Faaliyet raporu, AK Parti grubunun kabul, CHP ve MHP grubunun çekimser oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.