MECLİSTE BİRLİK HAVASI

MECLİSTE BİRLİK HAVASI

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında birlik ve beraberlik rüzgarları esti. Toplantıda görüşülen tüm gündem maddeleri oybirliği ile kabul edildi. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleşen Nisan ayı meclisinde 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclisin yoğun gündemine rağmen meclis üyelerinin birbirlerine karşı olan tavırları ve alınan kararlarda uzlaşı zemininin oluşması kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılandı. 

BELEDİYE ENCÜMENLERİ BELİRLENDİ

Nisan ayı meclis toplantısında belediye encümenine ve komisyonlara üye seçimleri gerçekleştirildi. Gizli oylama ile yapılan encümen seçiminde AK Partili Kadir Bayrak, Zekeriya Çakır ve Yücel Yerci belediyenin yeni encümenleri oldu.

KOMİSYONLARDA HER PARTİ YER ALDI

Belediye meclis komisyonlarının 5'er kişiden oluşturulması yönünde alınan kararın ardından mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP ve CHP sandalye sayılarına göre her komisyona üye vermiş oldu. Buna göre 5''er kişilik komisyonlarda AK Parti 3, MHP ve CHP ise 1'er üye ile temsil hakkı kazandı. 

Komisyonlar şu şekilde oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu: AK Parti'den Şadan Turhan, Zekeriya Çakır ve Sevcan Uzun. MHP'den İrfan Yılmaz, CHP'den ise Seyfi Özgen. 

İmar Komisyonu: AK Parti'den Hüseyin Yalçın, Ebu Talip Dursun ve Aydın Çelebi. MHP'den Aytaç Yılmaz, CHP'den ise Zafer Atasev. 

Ücret ve Tarife Komisyonu: AK Parti'den Sevcan Uzun, Nihat Can ve Nusret Tosun. MHP'den Nurkan Kahraman, CHP'den ise Seyfi Özgen. 

Kira Tespit Komisyonu: AK Parti'den Şükrü Selöz, Nihat Can ve Nusret Tosun. MHP'den Hüseyin Köymen, CHP'den ise Ayhan Arslan. 

Tüm komiyonların oybirliği ile seçildiği toplantının devamında, belediyenin 2016 yılı faaliyet raporu, mezbaha ücretleri gibi diğer gündem maddeleri de oybirliğiyle kabul edildi. 

Ayrıca geçtiğimiz ay AK Partili Sekan Dalkılıç'ın belediye meclis üyeliği görevinden istifa etmesinin ardından belediye meclis üyesi olarak göreve başlayan Zekeriya Çakır tarafından meclis üyelerine baklava ikramında bulunuldu. 

MHP'li Cengiz Erdinç'in istifasıyla boşalan meclis üyeliği görevine yeni başlayan Nurkan Kahraman'da ilk toplantısına katıldı.  

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum