MECLİSTE GERGİN ANLAR YAŞANDI!

MECLİSTE GERGİN ANLAR YAŞANDI!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarının ilk birleşiminde gergin anlar yaşandı. AK Partili Çetin Kaya ve Muhammed Karadayı ile Meclis 1. Başkanvekili M. Sadık Kaya arasında tartışmalar yaşandı. Zaman zaman yükselen tansiyon Belediye Başkanı Semih Şahin’in araya girmesiyle normale döndü.

mecliste-gergin-anlar-yasandi2.jpg

KARŞILIKLI ATIŞMALAR YAŞANDI

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya, belediye binasından kaldırılan gravürler üzerinden Belediye Başkanı Semih Şahin’i sert bir dille eleştirmeye başladı. Belediye başkan yardımcısının odasında yapılan tadilatlara dikkat çeken Çetin Kaya, Semih Şahin’in binanın tarihi değeri ile ilgili açıklamalarının havada kaldığını ifade etti. Kaya, Semih Şahin’in gravürlerle ilgili kararını ‘Hadsizlik’ olarak nitelendirince meclisin tansiyonu birden yükseldi. Meclis 1. Başkanvekili M. Sadık Kaya, Çetin Kaya’nın konuşmasına müdahale ederek, “Bu konuda gerekli açıklamalar yapıldı. Siz şuanda burada demogaji yapıyorsunuz. Size söz vermeyeceğim” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine tartışmaya dahil olan AK Partili Muhammed Karadayı, Sadık Kaya’nın grup sözcülerinin konuşmasını kesmesini eleştirdi.

mecliste-gergin-anlar-yasandi3.jpg

‘UCUZ SİYASET YAPMAYALIM’

Belediye Başkanı Semih Şahin, yaşanan tartışmaları bir süre takip ettikten sonra Çetin Kaya’nın eleştirilerine cevap vermek üzere söz aldı. Belediye binasından kaldırılan gravürlerin tarihi ve sanatsal değerlerinin olmadığını anlatan Semih Şahin, şöyle devam etti:

“İlk günden beri söylediğim tek bir şey var. Ben bu şehri Osmanlı’nın kuruluş kenti olması ve mermeriyle marka yapacağım. Bilecik’i tarihi değeri, mermeri ve seramiğiyle markalaştıracağımı söylüyorum. Kaldırılan tabloların tarihi ve sanatsal hiçbir değeri yok. Piyasaya yaptırılmış işporta bir çalışma. Restorasyon işi benim işim, tescilli binaya tescilsiz eser olmaz. Biz şuanda tescilli ve sanatsal değeri olan eserler yaptırmak için üniversitelerle, tarihçilerle çalışmaya başladık. Bekleyin ve görün. Böyle konularda bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın. Tarih bir bilim dalıdır, ucuz siyaset yapmayalım. Benim önceliğim Bilecik, her şey Bilecik için olacak.

‘BİLGİ SAHİBİ OLMADAN YORUM YAPMAYINIZ’

Belediye başkan yardımcısının odasının bölünmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Tarihi binalarda, tescilli binalarda çelik ile yapılan ahşabı koruma maksatlı bölme işlemleri restorasyonun bir parçasıdır. Bu konular benim üniversitede öğrencilere ders olarak anlattığım şeyler. Bilgi sahibi olmadan yorum yapmayınız” ifadelerini kullandı.  

mecliste-gergin-anlar-yasandi4.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum