Mecliste oybirliği

Mecliste oybirliği

Bilecik Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen birleşimde 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerin tamamı oybirliği ile kabul edildi.

mecliste-oybirligi2.jpg

Belediyeye yeni araçlar alınacak

Gündemin ilk maddesinde belediyeye 2 adet kamyon ve 2 adet 4x4 binek arazi türü araç alınması konusu oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan cetvele göre peyzaj mimarının alacağı ücret belirlendi. 

Ali Gaffar Okkan'ın ismi yaşatılacak 

2001 yılında, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken suikast sonucunda şehit düşen Ali Gaffar Okkan'ın ismi yaşatılacak. 'Şehit Ali Gaffar Okkan' isminin cadde veya sokağa verilmesi için İmar Komisyonu'na görev verildi. 

Galericiler sitesi kurulacak

Ayrıca, küçük sanayi sitesi yanında belediyeye ait arazide galericiler sitesi kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında gerekli imar düzenlemelerinin yapılması için madde komisyona havale edildi. 

1. OSB'nin girişine yakın bir alanda bulunan belediyeye ait kantarın başka bir alana taşınması için yine imar komisyonuna görev verildi. 

mecliste-oybirligi3.jpg

BEBKA'ya proje sunuldu

Bilecik Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün ortak çalışması sonucunda BEBKA'ya sunulacak 'Bilecik Gıda İşleme ve Gastronomi Tesisi' başlıklı projenin iş ve işlemleri için Belediye Başkanı Semih Şahin'e yetki verildi. 

Son olarak AK Parti grubu tarafından atıkların ayrıştırılması için verilen önerge görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu. 

Öte yandan, MHP Grup Başkanvekili Akın Atakan ise küçük sanayi sitesi esnaflarının yollarla ilgili şikayetlerini Başkan Şahin'e aktardı. Atakan, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER)'in taleplerine ilişkin herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını da sordu. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum