MECLİSTE USULSÜZLÜK İDDİASI!

MECLİSTE USULSÜZLÜK İDDİASI!

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü Çetin Kaya, Belediye Başkanı Semih Şahin’in katıldığı halde meclis toplantılarına başkanlık etmemesinin yasaya ve usule aykırı olduğunu iddia etti.

mecliste-usulsuzluk-iddiasi!2.jpg

Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarının ikinci birleşiminde konuya ilişkin söz alan Çetin Kaya, Belediye Kanunu’nun ilgili maddesi gereği belediye başkanının katıldığı toplantılara başkanlık etmesi gerektiğini ifade etti. Çetin Kaya, “Belediye başkanı meclis salonunda bulunduğu halde başkanvekilinin meclise başkanlık etmesi yasaya ve usule aykırı olduğu gibi belediye başkanının kendisine verilen bir görevi yerine getirmediği anlamına gelmektedir. Alınan kararlar usul yönünden yasaya aykırı olacaktır. Bu durumda yasal yollara başvurulması halinde alınan tüm kararların usul yönünden iptal edilmesi durumu ortaya çıkacaktır. Bu konudaki çekincemizi dile getirmek istiyorum” dedi.

mecliste-usulsuzluk-iddiasi!3.jpg

AK Partili Çetin Kaya’ya cevap veren Belediye Başkanı Semih Şahin ise ilgili maddeyi bildiğini ancak pratikte bu tür uygulamaların yapılabildiğini söyledi. Semih Şahin, alınan kararların iptalinin söz konusu olmadığını belirterek, “Benim meclis başkanvekiline bırakma gerekçem; Belediye başkanı meclisi yönettiğinde toplantılar verimsiz oluyor. Bunun yasal işlemlerini merak etmeyiniz, sene sonunda dosyaya mazeret dilekçeleri koyulur ve çözülür. Ben İstanbul’da başkanların başkanlık ettiğini hiç görmedim. 11. Madde gereği şeklen mazeret dilekçesi yazarsınız olur biter. Böyle şeylere çok takılmayın iş yapalım biz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4024 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum