Meclisten başkana veto!

Meclisten başkana veto!

Belediye Başkanı Semih Şahin’in Denetim ve Ruhsat Müdürlüğünün kaldırılmasına ilişkin talebi meclis tarafından reddedildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in Denetim ve Ruhsat Müdürlüğünün kaldırılmasına ilişkin talebi meclis tarafından reddedildi. Mecliste 12 sandalyesi bulunan CHP’nin 5 üyesi ile seçim ortağı İYİ Partili üyeler red yönünde oy verdi. Madde, 16 red 8 kabul oyuyla meclisten geçmedi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısının ilk birleşiminde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. CHP’li belediye başkanının meclis gündemine getirdiği maddeye CHP’li üyeler ile seçim ortağı İYİ Partili üyelerden ‘Red’ geldi.

Birleşimin 13’üncü gündem maddesine gelindiğinde ‘Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün kaldırılması’ ile ‘Ruhsat ve Denetim Müdürü kadrosunun kaldırılması ve ödeneğinin aktarılması’ konusu tartışıldı. Yapılan oylama sonucunda enteresan bir sonuç ortaya çıkarken AK Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının yanı sıra CHP’li Ali Olcay, Ahmet Korkmaz, Birol Ünsal, Hüseyin Yıldız ve Muharrem Tüfekçioğlu ‘Red’ yönünde oy kullandılar. Böylelikle, madde meclisten geçmedi.

‘Başkan istediği gibi uygulama yapar’

Oylama sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin, “Ben bunu kağıt üzerinde birleştirsem ne olur birleştirmesem ne olur. Sadece prosedür tamamlansın diye meclise soktum. Başkan istediği gibi uygulama yapar çünkü yürütme ona ait” ifadeleriyle dikkat çekti.

Çetin Kaya’nın sorusu Başkan Şahin’i duraksattı!

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya ise Başkan Şahin’in sözlerinin doğru olmadığına atıfta bulunarak, “Müdürlükleri açma kapama yetkisi sizdeyse neden meclise getirdiniz o zaman?” diye sordu. Çetin Kaya’nın sorusu üzerine bir süre duraksayan Başkan Şahin, “Belki başka amacım vardır” cevabıyla tartışmanın sonlanmasını istedi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5422 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum