MEMUR-SEN SEMİH ŞAHİN'E KILICI ÇEKTİ!

MEMUR-SEN SEMİH ŞAHİN'E KILICI ÇEKTİ!

Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Akyıldız, Bilecik Belediyesi’nde çalışan sendikalarına mensup personellere baskı ve mobing uygulandığını iddia ederek, CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’e yüklendi.

Süleyman Akyıldız, Semih Şahin’in hizmet yapamadığı için belediye personelleri üzerinden açıklamalar yaptığını ifade ederek, “Sayın Semih Şahin’in Belediye çalışanları ve üyelerimiz hakkında yapmış olduğu hoşnut olmayan demeç ve beyanlarını esefle kınıyoruz” dedi.

‘YEĞENİNİ BELEDİYEDE İŞE BAŞLATTI’

Semih Şahin’in ‘Belediyede liyakatsız personeller var’ sözlerine atıfta bulunan Süleyman Akyıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden önceki açıklamalarını hatırlattı. Akyıldız, belediyeye alınan personellerle ilgili ise, “CHP Bilecik İl Gençlik Kolları başkanını, milletvekilinin Bilecik danışmanını ve eşini belediyede işe aldı. Bununla da yetinmeyip Eskişehir Barosu’na kayıtlı yeğenini avukat olarak işe başlattı. Hani liyakat!” ifadelerini kullandı.

‘BİLECİK ÖZÜR BEKLİYOR’

Üyelerine yönelik baskılara karşı her zaman Semih Şahin’in karşısında duracaklarını belirten Akyıldız, “Üyelerimiz ve belediye çalışanlarına karşı yapmış olduğunuz açıklamalardan dolayı Bilecik halkı sizden bir özür beklemektedir” şeklinde konuştu.

Ayrıca Akyıldız, Başkan Semih Şahin’in kiraladığı evin kirasının belediye tarafından karşılanmasının hukuksuz olduğunu söyledi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Akyıldız, konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yazılı ve görsel basın mecralarında, sosyal medyada, CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Sayın Semih Şahin’in belediye çalışanları ve üyelerimiz hakkında yapmış olduğu alelade, hoşnut olmayan demeç ve beyanlarını esefle kınıyoruz.

Sayın başkan “Belediyede liyakatsiz personeller var…” derken neyi kastediyor, kimleri hedef gösteriyor? Belediye başkanıyla bir olmuş hangi yandaş sendika üyelerimize ve belediye çalışanlarına baskı ve mobing kurmaktadır!

Sayın Kılıçdaroğlu; seçimden önce “Başkan adaylarımıza personeliniz hangi partinin destekçisi olursa olsunlar birlikte çalışacaksınız dedim” diye konuşmalar yaptınız. Sayın Kılıçdaroğlu Bilecik Belediye başkanınıza ya sözünüz geçmiyor, ya da sözünüz onlar için bir kıymet ifade etmiyor.

Söz namustur. Meydanlarda verilen hak, adalet ve özgürlük sözünün arkasında durmaya davet ediyoruz. Belediyelerin gücünü arkasına alarak, belediye emekçilerinin sendikalarından tehdit ve şantajla istifaya zorlandığı, yandaş sendikalara geçmeleri için tehdit edildiği, bu baskıların adeta bir kıyıma dönüştürüldüğü karanlık günler tarihteki yerini aldı.

Belediyede liyakat ve ehliyet içinde çalışanlara binbir kılıf uyduran Sayın Başkan, CHP Bilecik İl Gençlik Kolları başkanını, milletvekilinin Bilecik danışmanını ve eşini belediyede işe aldı. Bununla da yetinmeyip Eskişehir Barosu’na kayıtlı yeğenini avukat olarak işe başlattı.  

Göreve geldiği gibi başkanlık konutu altında evini değiştirecek ve üstelik aylık kira bedelini belediye bütçesinde karşılayacak. Sayın başkan hani bütçede para yoktu !!!

Kamu Konutları Yönetmeliğinin 4’üncü maddesinin (h) fıkrasında belirtilen; bütçede yeterli ödeneğin olması, İçişleri Bakanlığının teklifi ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Başbakanlıktan izin alınması şartına bağlanmış olup, söz konusu yasal prosedüre uyulmadan belediye başkanı için konut kiralanması ve kira bedelinin belediye bütçesinden ödenmesinin mümkün olmadığı hakkında karar bulunmaktadır. Bu durumdan haberiniz var mı?

Sayın başkan belediye çalışanları ve üyelerimizin teminatı 1 milyonu aşkın üyesi ile Memur Sen dir. Bunu buradan duyurmak isteriz. Üyelerimize yapılacak her türlü baskı zulüm ve mobinge karşı karşınızdayız. Üyelerimiz ve belediye çalışanlarına karşı yapmış olduğunuz açıklamalardan dolayı Bilecik halkı sizden bir özür beklemektedir.”

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 12154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum