MEMUR-SEN'DEN HALEP'E DEV YARDIM!

MEMUR-SEN'DEN HALEP'E DEV YARDIM!

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan 'Halep'e Yol Açın' yardım kampanyasına Memur-Sen İl Temsilciliği'nden büyük destek geldi. Memur-Sen ve bağlı sendikalar 'Halep'i açlıktan insanlığı utançtan kurtar' sloganıyla çıktıkları yolda  bir hafta gibi kısa bir sürede 101 bin lira yardım topladı. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, sendikanın temsilcilik binasında düzenlenen törenle, 101 bin liralık temsili yardım çekini İHH İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım'a teslim etti. 

Temsili çekin teslimi sırasında konuşan Ahmet Selöz, 1 tır yardım toplamak için başlattıkları yardım kampanyasında Memur-Sen olarak 1 haftada 3 tır çıkaracak yardım toplandığını söyledi.

Memur-Sen olarak her zaman mazlumun yanında durmaya devam edeceklerini dile getiren Selöz, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türk Milleti'nin hiçbir zaman zalimlerle birlikte olmadığını ve olmayacağını belirten Selöz şunları kaydetti:

"Bu gibi hassasiyetleri olan ülkemiz olduğu müddetçe inşallah bölgemiz ve ümmet bu dertlerden sıyrılacak, asırlarca dünyaya medeniyet götürdüğü gibi tekrar medeniyetin beşiği olacak. Bu gibi insanlarımız, bu gibi vefakar gençlerimiz olduğu müddetçe bu ülke birilerinin, emperyalistlerin oyuncağı olmayacak ve bütün ümmetin, bütün coğrafyanın umudu olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kulis sendikacılığı değil duruş sendikacılığından taviz vermeyeceklerini ifade ederek sözlerini sürdüren Selöz şöyle devam etti:

memursen-halepe-dev-yardim2.jpg

"Halep'te yaşanan insanlık dramını bir gün tarih yazacak. Zalim de mazlumda kayıtlara geçecek. Memur-Sen olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Avrupa'nın en büyük emek örgütlerindeniz. Ancak büyüklüğümüz üye sayımızla değil duruşumuzla gerçekleşiyor. Memur-Seb bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada insanların dertleriyle dertlenmeye devam edecek ve dünyanın neresinde olursa olsun mazluma yardım elini uzatacak" şeklinde konuştu. 

İHH İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım'da desteklerindne ötürü Memur-Sen'e teşekkür ederek, Türk Milleti'nin Halep'e karşı gösterdiği hassasiyetin eşi benzeri olmayan bir dayanışma örneği olduğunu dile getirdi. 

Memur-Sen'in yardımlarıyla 3 tır yardım hazırlamayı planladıklarını söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle son verdi:

"Suriye’ye 7 tır göndermeyi planlıyoruz, bu 7 tır dan 2’si Eğitim Bir-Sen, 1’i Memur-Sen olmak üzere toplam 3 tırımızı sendikacı kardeşlerimizin yaptığı çalışma neticesinde oraya göndereceğiz. Tırlarımız inşallah 9 Ocak 2017 Pazartesi günü gönderilecek” dedi.

Törene, Memur-Sen'e bağlı bazı sendikaların temsilcileri de katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum