MERDİVEN ALTI KESİM SERBEST Mİ?

MERDİVEN ALTI KESİM SERBEST Mİ?

İl genelinde belediye mezbahaları arasında birinci sınıf ruhsata ve küçükbaş hayvan kesim yetkisine sahip Pazaryeri Belediyesi’ne ait mezbahada aylık 500’e yakın küçükbaş hayvan kesildiği, Bilecik’in ayda tükettiği binlerce küçükbaş hayvanın merdiven altı kesimle satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Bilecik'te, belediye mezbahaları arasında birinci sınıf mezbaha ruhsatına sahip tek belediye Pazaryeri Belediyesi. Pazaryeri'nin sahip olduğu birinci sınıf ruhsat belediye mezbahasına büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim yetkisi vermekle beraber kesim sonrası Türkiye'nin her yerine satış imkanı sunuyor. En önemlisi ise ilimizde Pazaryeri Belediye mezbahası ve Erşan Et fabrikası dışında başka hiçbir yerde küçükbaş hayvan kesimi yapılmaması gerekiyor. Ancak Erşan Et'in sadece kendi hayvanlarını kestiği düşünüldüğünde Pazaryeri Belediye mezbahasında kesilen hayvan sayısı bazı soru işaretlerine neden oluyor. 

MERDİVEN ALTI KESİMLER Mİ YAPILIYOR?

Edinilen bilgilere göre, Pazaryeri Belediye mezbahası ayda ortalama 500 küçükbaş hayvan kesiyor. İl genelinde küçükbaş hayvan kesilebilecek tek mezbaha olması dikkate alındığındaysa bu rakamın 500 bandında olması ürkütücü bir sonuç olarak dikkat çekiyor. 

Bir ayda ilimizde kesilen küçükbaş hayvan sayısının 500 civarında olmayacağı aşikar olunca akıllara merdiven altı kesimler geliyor. Peki bu kesimlerin nasıl ve hangi şartlarda yapıldığı sorusu ise bir başka korkutan senaryo olarak öne çıkıyor. 

TEK SEÇENEK PAZARYERİ

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'da aynı endişeleri dile getirdi. Başkan Yalçın, Erşan Et fabrikası ve Pazaryeri Belediyesi dışında başka hiçbir yerde kanunen kesim yapılamayacağını anımsatarak,"Merdiven altında küçükbaş kesiliyor ve servis yapılıyor. Erşan Et sadece kendisi kesiyor. O zaman diğer hayvan kesimleri için tek yer Pazaryeri Belediye mezbahası olmalı. Başka seçenek yok. Fakat bize geliyor mu? Hayır. 

RUHSATIMIZI ALDIK AMA YARARLANAMIYORUZ

Biz buraya bir milyon lira para harcadık. Küçükbaş kesim kapasitemizin günlük 200-300 olmasını istiyoruz. Bu konuda ruhsatımızı da aldık ama yararlanamıyoruz. Kesim yaptıktan sonra etleri ilçelere, Bilecik'e kasap dükkanının kapısına kadar bırakma hizmetimiz var. Ama biz Bilecik'te kesilen hayvanların sadece yüzde 1'ini kesebiliyoruz. Hemde küçükbaş hayvan kesimi konusunda bizden başka alternatif olmadığı halde. Büyükbaş konusunda bir şey demiyoruz ama küçükbaş konusunda tek seçenek biziz" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2846 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum