Merhaba

Merhaba

Mehmet Fatih Kumova – Köşe Yazısı

Bu hafta itibariyle bu köşede herhangi bir aksilik olmama durumunda karşınızda olmaya çalışacağım. Düşünce dünyamızda yer alanları bir daha gözden geçirmek, hayatımıza sorgusuz sualsiz yön veren kabullerimizi bir daha ele almak ve ufkumuza hiç düşmeyen bazı duygu ve düşünceleri gündemin tehlikeli sularında boğmadan usulca dile getirmeye çalışacağım. Ne ala Allah’ın tevfiki, yardımı niyetime kuvvet olursa.

Bir cesaret gösterdim sürç-ü lisan etme, dilimin dolanma riskini göze alarak. Ama cesaretimi hoşgörünüzle birleştirerek ilimizin düşünce iklimini verimli hale getirmek bu basit teşebbüs için az bir sonuç olmaz gibi görünüyor. 

‘Her şey varlığı, oluşu, içeriği itibariyle ilme bakar, ilimle ilişkilidir’ diyor bir aydın. Varlığın bu bütün şeylerinin bilgiyle olan bağlarına ‘kör kazmayla’ girişilen hamlelere cevap verme adına popülerlik yaldızıyla önümüze saçılan kelimeleri, fikirleri bir de biz ele alalım istiyorum Şeyh Edebali perspektifiyle. 

Köşenin başlığıyla ilgili de birkaç seçenek arasından gelgitler yaşadım. ‘Köşetaşı’ ismi çok bildik gelirken ‘ustura’ ismi fazlaca anlaşılmaz göründü gözüme. Sonuç olarak bazı kutsal öğretilerdeki amaca ulaşmanın zorluğunu ifade eden ‘dar kapı’ semboline karşıt olarak umudu, kuşatıcılığı ve inanç imleyen ‘geniş kapı’ ismini tercih ettim. Beğeninize takdim ediyorum.

Bu haber toplam 3623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum