MEŞHUR ‘KURTKÖY KURU FASULYESİ’NİN HASADI YAPILDI

MEŞHUR ‘KURTKÖY KURU FASULYESİ’NİN HASADI YAPILDI

Merkez’e bağlı Kurtöy’de yetiştirilen, lezzeti ve çabuk pişmesiyle meşhur ‘Kurtköy Kuru Fasulyesi’nin hasadı yapıldı. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün organizasyonuyla devlet desteği ile alınan harman makinasıyla yapılan ilk hasad düzenlenen ‘Tarla Günü’ kapsamında renkli görüntülere sahne oldu. 

1-654.jpg

Vali Bilal Şentürk, düzenlenen tarla gününde, alın terleriyle, emekleriyle rızkını kazanan ve ülkeyi besleyen üreticiler başta olmak üzere hep birlikte Bilecik'e en iyisini yapmakla mükellef olduklarını dile getirdi. 

''Bu topraklar çok mümbit topraklar'' ifadesinde bulunan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

''Bu topraklar bizim şehit kanıyla sulanmış topraklar. Buraları şehit vererek aldık, vatan tuttuk. Yine insanlarımız emek vererek, alın terleriyle bu toprakları sulayarak buradan rızkını çıkarıyorlar. Özellikle bu emeği sarf eden analarımıza, ablalarımıza ve çiftçilerimize minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Burada yetişmeyen hemen hemen hiçbir ürün yok. Mesele bunu yetiştirmek. Bunu miktar olarak arttırabilmek, marka değeri kazandırarak hak ettiği değeri kazandırabilmektir. Ürünler de ilimizi daha iyi noktaya taşımak için hep beraber çalışacağız. ama üreticiler olarak özellikle çiftçimizin sahiplenmesi önemli. Çıtamızı en yükseğe çıkarmamız için uğraşacağız. Bir taraftan kaynaklarımızı kullanırken gelirimizi ve üretimimizi de arttıralım. Üreten kadar güçlü hiç kimse yok. Ne olursa olsun eğer kendi karnımızı kendimiz doyuramıyorsak geleceğimize güvenle bakamayız. Bu topraklar çok önemli. Yeni ürünler arayışındayız. Bilecik'in neresine bakarsanız bakın bereket var. İnsanımız gayretli ve çalışkan olduktan sonra bereketini verecektir. Ürününüzün bol ve bereketli olmasını, bol kazanç getirmesini diliyorum.''

2-659.jpg

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş da 4 bölgeye sınırı bulunan Bilecik'in dört mevsim yaşanması ve 1 milyon 250 bin dekar tarımsal alanda kullanılan arazi varlığının olması bakımından ürün yelpazesinin geniş olduğunu bildirdi. 

Üretilen ürünlerin Fransa'ya Fas'a ve Avrupa'nın her noktasına ihraç ettiklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş, ''Ülkemizin dışına da taşacak şekilde insanların sofrasına hizmet ediyoruz. Dolayısıyla bu hizmetin hepsi de 40 derece sıcaklık altın da akşama kadar çalışan çiftçimizin hizmetindeyiz. Hem teknoloji hem tarımsal mekanizmayı kullandığımız zaman daha fazla gelir elde edebileceğimizi düşünüyorum.'' dedi. 

Köy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı da harman makinesinin alımında desteği bulunan başta Vali Şentürk ve Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ve teşkilatı olmak üzere kurumlara teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından harman makinasıyla ilk hasad yapılarak ikramlarda bulunuldu. Vali Bilal Şentürk’e içerisinde köy ürünlerinin bulunduğu köy sepeti hediye edildi. 

3-518.jpg

Tarla Günü etkinliğine, Vali Bilal Şentürk, İnhisar Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal, Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. 

mehemt-erdal.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum