MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİNE BÜYÜK İLGİ

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİNE BÜYÜK İLGİ

Bilecik Belediyesi tarafından 3 yıl önce uygulamaya giren ve büyük işlevler gören Bilecik Belediyesi Mezarlık Bilgi Sistemine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.

Bilecik'teki vatandaşların, birçok alanda olduğu gibi Mezarlık Hizmetlerinden de en iyi ve en kaliteli hizmeti almaları amacıyla gerçekleştirilen Mezarlık Bilgi Sistemi, birçok konuda önemli işlevler görüyor.

Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürü  Cengiz Toklucu, sistemin son durumu ve diğer çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada; Bilecik Belediyesi tarafından 3 yıl önce uygulamaya giren Mezarlık Bilgi Sistemi ile güzel sonuçlar aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Mezarlıklar Müdürlüğümüz, Bilecikli hemşerilerimiz için teknolojiden faydalanarak, 3 yıl önce güzel bir çalışma ortaya koydu. Yaptığımız bu yeni hizmet sayesinde, hayatlarını kaybetmiş insanlarımızın yakınlarına manevi anlamda tatmin ve rahatlık vermeye çalıyoruz. Bu anlamda Çalışma kapsamında, mezarlıklara gidip yakınını ziyaret etme fırsatı bulamayan insanlarımız, oluşturulan sistem sayesinde hayatlarını kaybetmiş yakınlarını ziyaret edebilecek. Yine sistemde bulunan,  Diyanet İşleri Başkanlığı sitesine ulaşarak, orada sunulan Kur'an-ı Kerim'i, yakınları için okuyabilecekler."

VATANDAŞLARIMIZIN, YAKINLARININ MEZARLARINDA GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ DÜZENLEMELERİ BİZLERE BİLDİRMELERİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Bilecik'teki, mezarlıklarının birçok yönden daha ulaşılabilir, daha rahat ve sağlıklı hizmet alınan yerler haline getirildiğini sözlerine ekleyen Toklucu açıklamasında ayrıca şunları belirtti:

''Mezarlıklar Müdürlüğü olarak, Bilecik Şehir Mezarlığı başta olmak üzere İstasyon ve Soğuksu Mezarlığına defnedilen vatandaşlarımızın mezar yeri, Mezarlıklar Müdürlüğümüz tarafından fotoğraflandıktan sonra bütün bilgileriyle birlikte Mezarlık Bilgi Sistemine kaydedilmektedir. Defnedilen vatandaşımızın yakınları, sözkonusu mezar yeri ve bilgilerini, belediyemiz sitesindeki Mezarlık Bilgi Sisteminden bakarak yeri ve diğer bilgilerine ulaşabilmektedir. Bununla birlikte vatandaşlarımız, yakınlarına ait mezar yerini mermer ile yenileme ve bunun gibi düzenlemeleri gerçekleştirdiklerinde bizler Mezarlıklar Müdürlüğü olarak, mezar yerinden tekrar fotoğraf alarak, Mezarlık Bilgi Sistemine güncel haliyle kaydını oluşturuyoruz. Bu anlamda bize katkısı olması amacıyla vatandaşlarımızın, mezar yerinde yaptıkları düzenleme ve yenilemeleri, Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bildirmeleri son derece önemli olacaktır ve bizlerin de Mezarlık Bilgi Sistemine bu güncellemeleri yapmamıza büyük kolaylıklar sağlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Toklucu açıklamasında ayrıca Bilecik'teki bütün mezarlıklarda gerçekleştirdikleri çalışmalar ile vatandaşlarımızın gerek Ramazan ayında gerek bayramlarda kolay ve rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlandığını sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.