MHP SEÇİMİNİ YAPTI

MHP SEÇİMİNİ YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleşen kongrede mevcut başkan Talha Özkan ile İbrahim Koşuk başkanlık için yarıştı. Yapılan oylamada İbrahim Koşuk 102, Talha Özkan ise 93 oy aldı. Böylelikle MHP'nin Merkez İlçe Başkanı İbrahim Koşuk oldu. 

mhp-secimini-yapti2.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede daha sonra divan oluşturuldu. Divan başkanlığını Eskişehir İl Başkanı Kadir Bıyık yaptı. Partililer kongre salonuna sığmazken bazı delegelerden tepkiler geldi. Bazı delegeler, "Geçmişte salonlara sığmayan MHP bugünlerde yüz yüz elli kişilik salonlara sığdırılmaya çalışıyor. MHP'yi küçültmeye kimsenin gücü yetmez. Dün üç hilalsiz salonlarda kongre yapanlar, bugün küçücük salonlarda kongre yapıyorlar. Başbuğ Alparslan Türkeş'in temellerini attığı MHP bugün bu yapılanlara layık değildir" dediler. 

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, İl genel meclisi, belediye meclisi, eski ve yeni ilçe başkanlarının katıldığı kongreye MHP'li Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'nun katılmaması dikkatlerden kaçmadı. 

Faaliyet ve malı raporların okunması ve ibrasından sonra adaylar konuşma yaptılar. Mevcut başkan ve aday Talha Özkan konuşmasında, "Bizler üç kıtaya hükmetmiş Osmanlı'nın barışı Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatlarıyız. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi ne gönül vermiş dava arkadaşlarıyız. Bizler Başbuğ Alparslan Türkeş'in açtığı ve önderlik ettiği bu davanın yegane bekçileriyiz. BAŞBUĞ'umuzun cesaret yüreklilik ve atılganlık olmayan hiç bir dava başarıya ulaşamaz ilkesi üzerine çalıştığına çalışacağına söz veriyorum" dedi.

mhp-secimini-yapti3.jpg

Daha sonra konuşan diğer aday İbrahim Koşuk,"Ben ve arkadaşlarım birlik ve beraberliğin ve kardeşliğin devamını sağlayacağımıza inandığımız için bu kutlu davanın neferliğine ve hizmetkarlıgına takip olduk. Ben ve arkadaşlarım gönül seferberliği yolculuğuna talip olduk. Sizleri gönül seferberliği yolculuğumuza bizleri yalnız bırakmamaya davet ediyoruz" dedi. 

Adayların konuşmasından sonra seçim maddesine geçildi. İbrahim koşuk ve Talha Özkan'ın yarıştığı kongreye katılan ve oy kullanan 195 delegenin 102'sinin oyunu alarak İbrahim Koşuk ve listesi kazandı. 

mhp-secimini-yapti4.jpg

İbrahim Koşuk'un listesinde asıl yönetim kurulu üyesi olarak, Cem Çevik, Murat Yılmaz, Metin Saltan, Ahmet Sarı, Merve Yılmaz, Hülya Dağ,  Arzu Gülmüş Filoğlu, Nurettin Erkan, Yılmaz Sert, Davut Cengiz, Ahmet Filiz, Türker Çoban, Ömer Altundal, İbrahim Cihan, Yılmaz Tatar, Gürhan Kutay, Mehmet Can Kılıç, Oğuzhan Güçlü yer aldı.

Bu haber toplam 4915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum