Millet Bahçesi’nin yeri belli oldu

Millet Bahçesi’nin yeri belli oldu

Bilecik’e yapılması planlanan Millet Bahçesi için yer tespiti tamamlandı.

Bilecik’e yapılması planlanan Millet Bahçesi için yer tespiti tamamlandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi’nde Valilik ve Adliye Binalarının olduğu törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı, adliye sarayı, defterdarlık ve askeri alanları kapsayacak şekilde konak kafe, Cumhuriyet Meydanı ve Özel İdare’ye ait 5 katlı bina ile özel mülkiyetli ahşap yapının bulunduğu toplamda 25 bin m2’lik alanı Millet Bahçesi yapımı için uygun buldu. 

Ayrıca burada yıkımı gerçekleşecek kamu kurumlarının TOKİ kanalı ile Kamu Kurumları Kampüsü şeklinde İl Özel İdare’nin ve Bilecik Valiliğinin bulunduğu alana taşınmasına karar verildi. 

İlk olarak bahse konu alanda bulunan taşınmazlar üzerindeki tahsisler kaldırılacak. Özel mülkiyetlerin kamulaştırması yapılıp Özel İdare’ye devri gerçekleştirilecek. Daha sonra yıkım işlemleri başlatılacak. Bir yandan ise Kamu Kurumları Kampüsü’nün projelendirme çalışmaları yürütülecek, İl Özel İdaresi ve ilgili Bakanlıklar koordinasyonunda süreç işletilecek. Tarihi Hükümet Konağı binası ise Millet Bahçesi’ne tarihsel bir doku katacak. 

ÇALIŞMALAR ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAŞLAYACAK

Diğer yandan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, Millet Bahçesi çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Uzun Süredir üzerinde çalıştığımız ilimize bir Millet Bahçesi kazandırma çalışmalarımız nihayet sonuçlandı. Şehir merkezimiz Cumhuriyet Mahallemizde Valilik ve Adliye Binalarının olduğu törenlerimizin yapıldığı alan, adliye binamız, defterdarlık binamız ve askeri alanları kapsayacak şekilde 25000 metre karelik alanın Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi alanı olarak kabul edilmiştir. İlgili kamu binaları en kısa sürede deplase edilerek Millet Bahçesi çalışmalarına önümüzdeki yıl başlanacaktır. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. 

Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 9498 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum