'MİLLETİN BEKASI İÇİN ZORUNLULUKTUR!'

'MİLLETİN BEKASI İÇİN ZORUNLULUKTUR!'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, anayasa değişikliğinin değişen şartlar altında devletin ve milletin bekası için bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Partisi tarafından Bilecik’in Bozüyük İlçe Başkanlığınca Metristepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, O gün FETÖ ile PKK ile hazırlanan anayasa tasarısına karşı çıktıklarını, bugün ise anayasa değişikliğinde MHP’nin hassasiyetlerine dokunmayan ve hükümet sistemini değiştiren başkanlık sistemini değil Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren bir anayasa değişikliğinin yanında olduklarını kaydetti. Karakaya, “Biz dün neye karşı çıktık, bugün neyin yanındayız bunu çok iyi anlamak lazım. Biz 6 sene başkalarının başka yerlerde hazırladığı anayasa tasarılarını engellemek için uğraştık. MHP 40 milletvekili ile bu süreci yönetti. Eğer 16 Nisan da hayır çıkarsa 6 ay sonra yeni bir anayasa değişikliği daha gelir. Ancak o anayasa değişikliği MHP yönettiği bir süreçte olmaz. Zamanında FETÖ ile PKK ile hazırlanan taslağa karşı çıkmayanlar bugün MHP ile hazırlanan taslağa karşı çıkıyorlar” dedi. 

Mevlüt Karakaya, konuşmasında “Genel Başkanım bir grup toplantısında dedi ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti bir beka sorunu yaşıyor. 15 Temmuzu yaşadık ve gördük. Buralardan nasıl görüldü bilmiyorum. Televizyonlardan başka bir ülkede yapılmış gibi algılanabilir ama 15 Temmuz akşamı bu milletin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini işgale kalkıldı. 40 yıl boyunca bu milletin evlatlarını değiştirenler, kafalarının arka tarafında başka gündemleri olanlar o gün Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve milletini teslim almaya kalktı ama bu milletin feraseti bunu engelledi. Türk tarihinde böyle bir şey yok, Dünya tarihinde de yok. Bir taraftan PKK bir taraftan FETÖ diğer taraftan DAEŞ hepsi kanlı terör örgütleri hepsinin de tek bir amacı ve hedefi var. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak, milleti parçalamak, bu coğrafyayı ele geçirmek. Bu durup dururken yapılan bir anayasa değişikliği değil. MHP'nin gördüğü devlet ve millet bekası sorunu, hükümeti uyarması ile başlayan bir süreç. Kimse bize şu anayasayı şöyle değiştirelim, MHP’de buna evet desin demedi. Genel Başkanımız dedi ki; hükümet etme sisteminizde arıza var, bu arızayı düzeltmeniz lazım. Üç terör örgütü tarafından ablukaya alınmış olan bir ülke bu işi fazla taşıyamaz. Bu kısmı düzeltmeniz lazım, uyarıyorum sizi. Ve şunu söylüyor terör ile mücadelede sonuna kadar arkanızda olacağım sözünü verdi. 15 Temmuzdan sonra şartlar değişti. Bu hükümet etme sistemini değiştirmez iseniz bu bize yönetim ya da rejim krizine neden olabilir. Biz 15 Temmuz’u gördük. Bir ülkeyi bir devleti az kalsın elimizden alacaklardı, biz bir daha böyle bir riski böyle bir tehlikeyi binde bir ihtimal dahi olsa göze almayız. Değişikliğinizi ancak biz MHP'nin hassasiyetlerini dikkate alırsanız yapın" dedi.

“Kılıçdaroğlu bile ne olduğunu bilmiyor”

"Biz önce MHP’liler olarak dün neye karşı çıktığımızı bugün ne yaptığımızı iyi bileceğiz" diyen Karakaya, "Eğer dün neye karşı çıktığımızı bilmiyorsak, bugünde neyin yanında olduğumuzun farkında değilsek o zaman kafan karmakarışık olur. Bakın Kılıçdaroğlu bilmiyor, daha okumamış bile ne olduğunu her gün yeni yeni gaflarla ortaya çıkıyor. Biz dün neye karşı çıktık. 2009 yılında bir açılım süreci başladı ve 2015 yılında da bitti. 6 sene sürdü. Bu çözüm sürecine MHP ne dedi? 6 sene bunun karşısında duran başka bir parti oldu mu? 6 yıl boyunca partimize hakaret ettiler, kavga ettik. Bizim meselemiz memleket meselesi biz niye karşı durduk. Niye iktidara karşı o kadar direndik. Çünkü hazırlanan bir anayasa tasarısı, bu ülkeyi bölen bir anayasaydı. Çözüm sürecinin başında kim vardı? PKK vardı, FETÖ vardı, DAEŞ vardı. Ama MHP sürekli bunun karşısındaydı, milleti ikna etmeye çalışıyordu. Mart ayından Aralık ayına kadar her ay bir miting yaptık. 81 ili bu mitingler dolayısıyla tanıdık. Seçim yoktu, oy istemiyorduk. Kimse yaptıklarımızın üstünü kapatmasın. Bunlar öyle kolay olmadı. Ülke zorda darda bu işin farkına varın diyorduk. Yapmadıkları şey demedikleri laf kalmadı. Biz alt kimlikleri üst kimlikleri yapmaya çalışan, en azından özerklik sistemi getiren, anadili değiştiren sisteme karşıydık. Biz o gün FETÖ ile PKK ile hazırlanan anayasa tasarısına karşı çıktık. Bugünkü anayasa değişikliğinde MHP’nin hassasiyetlerine dokunmayan ve hükümet sistemini değiştiren başkanlık sistemini değil Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren bir anayasa değişikliğinin yanındayız" diye konuştu.

“Bu işin şakası yok”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"7 Haziran’dan sonra neler değişti. Bugün devlet Güneydoğu Anadolu bölgesinde hâkim oldu. Devlet aklı harekete geçti açtıkları çukurlara, kazdıkları tünellere kendileri gömüldüler. Bugün kandil bombalanıyor. Devlet Bahçeli kandil bombalansın dediğinde bu ne söylüyor deniliyordu. Şu an hayır diyen ve sözde bizden görünenler onlar da birlikte hareket ediyorlardı. Onların tek bir derdi vardı o da Devlet Bahçeli başka bir şey umurlarında değildi. Herkes bunları iyi görecek. Bu işin şakası yok. Devlet orada hâkimiyeti ele geçirdi ve her şey tersine döndü. Devlet Bahçeli’nin derdi Recep Tayyip Erdoğan değil, memlekettir. MHP’liymiş gibi o kılıfa girip bizdenmiş gibi görünüp sesi çok çıkanlara bakmayın. Herkes olayları iyi analiz edecek. Geçmişte yaşananları 6 sene sonra anladık. Bugün yaşananları da bir 6 sene sonra anlarız ama 6 senemiz olur mu? Bunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Devlet Bahçeli al Cumhurbaşkanlığı sitemini, ver üniter devleti diyerek oynanmak istenen oyunu bozdu. Biz dün neye karşı çıktık, bugün neyin yanındayız bunu çok iyi anlamak lazım. Biz 6 sene başkalarının başka yerlerde hazırladığı anayasa tasarılarını engellemek için uğraştık. MHP 40 milletvekili ile bu süreci yönetti. Eğer 16 Nisan da hayır çıkarsa 6 ay sonra yeni bir anayasa değişikliği daha gelir. Ancak o anayasa değişikliği MHP yönettiği bir süreçte olmaz. Zamanında FETÖ ile PKK ile hazırlanan taslağa karşı çıkmayanlar bugün MHP ile hazırlanan taslağa karşı çıkıyorlar.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum