Milletin zaferi 4 yaşında

Milletin zaferi 4 yaşında

Bilecik’te, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde geniş kapsamlı bir program düzenlendi. Programın gündüz bölümünde Bilecik Şehitliği ziyareti edildi, Orhangazi Camii’nde Mevlid-i Şerif okunarak ikramlarda bulunuldu.

ŞEHİTLER ANITI’NA KARANFİL BIRAKILDI

Etkinliklerin akşam bölümünde ise ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na karanfil bırakıldı. Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Buradaki törene; Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Daha sonra buradan yürüyerek Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne geçildi.

foto-galeri-009.jpg

ABDURRAHMAN UZUN MEST ETTİ

Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun’un Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği ’15 Temmuz’ konulu söyleşisi ise izleyenleri mest etti. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Abdurrahman Uzun bazen güldürürken bazense hüzünlendirdi. Uzun’un keyifli söyleşisi izleyicilerden tam not aldı.

Abdurrahman Uzun’un söyleşisine henüz 14 yaşındayken darbe gecesi yaralanarak gazi olan Adviye Gül İsmailoğlu’da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması ve 15 Temmuz belgesellerinin izlenilmesi ile tören son buldu.

TÜRK BAYRAKLARI GECEYİ AYDINLATTI

15 Temmuz etkinlikleri, hain darbe girişiminin ardından demokrasi tarihimize geçen ‘Demokrasi Nöbeti’ni başlatmak üzere Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Yine yürüyerek meydana ulaşan kalabalık Türk bayraklarıyla görsel bir şölen sundu.

Vali Bilal Şentürk, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, şehitlerimize rahmet gazilerimize şifalar diledi.

foto-galeri1-001.jpg

15 Temmuz hain darbe girişimiyle Türk Milleti’nin bir kez daha kendisini tanıdığını ifade eden Vali Şentürk, “Toplumun her kesiminden her anlayışından insanımız bam telimize dokunulduğunda bir ve beraber olduğumuzu gösterdi. Millet iradesine yapılan müdahaleye karşı toptyekün bir mücadele ile darbeye bir milli irade darbesi vuruldu. Söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruat olduğu anlayışını unutmamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Allah bize bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

KÜRE MEHTERİ KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Vali Bilal Şentürk’ün konuşmasının ardından Küre Mehteran Bölüğü tarafında konser verildi. Küre Mehteri alanı dolduranların adeta kulaklarının pasını sildi.

Saat 00.13’ü gösterdiğindeyse tüm camilerden salalar okunmaya başlandı. Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinden sonra Demokrasi Nöbeti başladı. Ayrıca vatandaşlara çay ve çorba ikramında bulunuldu.

 

Bu haber toplam 3329 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.