Milletin Zaferi 5 yaşında

-15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. -Vali Şentürk, "Yaşananlardan ders almak zorundayız”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde geniş kapsamlı bir program düzenlendi. Programın gündüz bölümünde Bilecik Şehitliği ziyareti edildi, Şerifpaşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okunarak ikramlarda bulunuldu.

ŞEHİTLER ANITI’NA KARANFİL BIRAKILDI

Etkinliklerin akşam bölümünde ise ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na karanfil bırakıldı. Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Buradaki törene; Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Daha sonra buradan yürüyerek Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne geçildi.

1.jpg

15 TEMMUZ SÖYLEŞİSİ YAPILDI

Araştırmacı Yazar Dr. Osman Arslan ve Şair Bestami Yazgan tarafından ’15 Temmuz’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması ve 15 Temmuz belgesellerinin izlenilmesi ile son buldu. Ayrıca, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan slayt gösterisi izlendi.

2.jpg

TÜRK BAYRAKLARI GECEYİ AYDINLATTI

15 Temmuz etkinlikleri, hain darbe girişiminin ardından demokrasi tarihimize geçen ‘Demokrasi Nöbeti’ni başlatmak üzere Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Türk bayraklarıyla görsel bir şölen oluşturulurken şanlı Türk bayrakları geceyi adeta aydınlattı.

Vali Bilal Şentürk, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminden ders almak gerektiğini belirterek, “Bu ülke bu tip hadiseleri yaşamaya devam edecek. Biz birbirimizi yüzeysel değil kalbi şekilde sevmek zorundayız. Yaşananlardan ders almak ve varolmak zorundayız. 15 Temmuz 2016 akşamı tüm dünya milletimizin iradesine nasıl sahip çıktığını gördü. Öncelikle biz hesabice değil hasbice birbirimizi sevmeliyiz. Bizim medeniyetimiz hasbilik üzerine inşa edilmiş bir medeniyet olduğu için 1000 yıldır bu topraklarda yaşıyor” ifadelerini kullandı.

3.jpg

KÜRE MEHTERİ KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Vali Bilal Şentürk’ün konuşmasının ardından Küre Mehteran Bölüğü tarafında konser verildi. Küre Mehteri alanı dolduranların adeta kulaklarının pasını sildi.

Saat 00.13’ü gösterdiğindeyse tüm camilerden salalar okunmaya başlandı. Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinden sonra Demokrasi Nöbeti başladı.

Öte yandan, vatandaşlara nöbet süresince pilav ayran ikramında bulunuldu.

4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum