MİLLİ EĞİTİM SKANDALIN ARKASINDA MI DURUYOR?

MİLLİ EĞİTİM SKANDALIN ARKASINDA MI DURUYOR?

İlimizde faaliyet gösteren Özel Bilecik İpekyolu Anaokulu’nda yaşanan ve tüm Türkiye’de infial uyandıran skandalın ardından yeni görüntüler ortaya çıktı.

3,5 yaşındaki özel gereksinimli ikiz kardeşlerin sandalyeye bağlanması olayıyla ilgili kurumdan gelen açıklama sonrası baba Oktay Tarakçı gazetemiz aracılığı ile kuruma cevap verdi. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken ortaya çıkan yeni görüntüler ve konuşulan iddialar yaşananların tansiyonunu daha da yükselteceğe benziyor.

Ortaya çıkan yeni görüntülerde; çocukların mahremiyetlerinin hiçe sayıldığı ve psikolojik problemleri beraberinde getirecek uygulamaların yapıldığı görülüyor. Tüm sınıfın içerisinde çocuğun iç çamaşırının değiştirilmesi, bir diğerinin bezinin temizlenmesi ve karşı cinslerden çocukların üzerleri çıplakken birbirlerini izlemesi dehşete düşürüyor.  

İdari ve adli olarak soruşturmaların devam ettiği süreçte elimizdeki görüntüleri ilgili mercilerle paylaşabileceğimizi beyan ederiz.

3 YAŞ ALTINDA ÇOCUK ALMA YETKİSİ VAR MI?

Görüntülerde yaşananlar bir yana bir başka vahim iddia ise görüntülerde yer alan çocukların 2,5 yaş sınıfına ait oluşu. Çünkü, iddiaya göre, bahse konu okul ‘Anaokulu’ statüsünde ve 36 aydan küçük çocukları alma yetkisine sahip değil.

İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan soruşturmanın henüz neticelenmeyişi kamuoyundan tepki çekmeye başladı. Okulla ilgili herhangi bir yaptırımda bulunulmaması birçok iddiayı kentte konuşulur hale getirdi.

Edindiğimiz bilgilere göre, okul yönetimi, yaşanan skandalı sosyal medya üzerinden paylaşanlara ulaşıp haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını, AK Parti’ye ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yakın olduklarını belirterek ‘Arkamızdalar’ iddiasında bulunuyor. Bu durum ise AK Parti’yi kamuoyu nezdinde zor duruma düşürüyor.  

İL BAŞKANI KARABIYIK’TAN AÇIKLAMA

Öte yandan, konuyla ilgili gazetemizin sorusuna cevap veren AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, siyasi olarak herhangi bir tarafta olmadığını ve iddialarla ilgili müdahil olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM’İN KARARI BEKLENİYOR!

Şimdi kamuoyunun gözü kulağı Milli Eğitim Müdürlüğünden çıkacak karara odaklanmış durumda. Vatandaşlar, okulun tedbiren kapatılması gerektiğini dile getirirken, “Özel gereksinimli iki çocuğun emanet bırakıldığı okulda sandalyeye bağlanmaları okulun kapatılması için bir gerekçe olarak kabul görmüyor mu?” diye soruyorlar.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7845 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum