MİLLİ HALTERCİ TOHM'A DAVET EDİLDİ

MİLLİ HALTERCİ TOHM'A DAVET EDİLDİ

Bilecikli Milli Halterci Bahadır Erdal, geçtiğimiz ay ASKİ Spor Kulübü'ne transfer olmasının ardından Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)'un Ankara'daki merkezine davet edildi. 

Bahadır Erdal, ASKİ forması altında kariyerine devam etmekle beraber birçok Avrupa ve Dünya şampiyonunun yetiştiği merkezde; daha profesyonel ve iyi şartlar altında çalışmalarını sürdürecek. Erdal’ın eğitim-öğretim hayatı ise Ankara Eryaman Şehit Okan Koç İmam Hatip Lisesi'nde devam edecek.

milli-halterci-tohma-davet-edildi2.jpg

‘MUTLU VE GURURLUYUM’

Geçtiğimiz günlerde ailesi ve antrenörü ile birlikte TOHM’a girişini yapan Milli Halterci Bahadır Erdal, kariyerinde yeni bir sayfa açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bahadır Erdal, hem mutlu hem de gururlu olduğunu ifade ederek, “Bilecik’i burada da en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Bugünlere gelmemde büyük emeği olan hocam Caner Özteke’ye beni çalıştırıp, yetiştirdiği için teşekkür ederim. Tahkim Kurulu Başkanımız Raif Özel’e bana inanıp güvenerek ASKİ’ye transfer olmamda, TOHM’a davet edilmemde gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ederim. Ayrıca Bilecik’te bulunduğum süre zarfında çalışmalarımı en iyi şekilde yapmak adına imkanlar sunan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aslan Yıldız’a teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

‘TÜRKİYE ÇAPINDA SPORCU YETİŞTİRMEKTEN MUTLUYUZ’

Milli Halterci Bahadır Erdal’ın Antrenörü Caner Özteke ise Türkiye çapında bir sporcu yetiştirdikleri için oldukça mutlu olduklarını söyledi. Caner Özteke, Bahadır Erdal’ın dört yıllık çalışmasının meyvelerini topladığını belirterek, “Bilecik’te halter branşını güzel bir noktaya getirdik. Bahadır’da yılbaşı itibari ile ASKİ’ye transfer olmasının ardından TOHM’a davet edildi. İlimiz adına böyle başarılı sporcular yetiştirmekten mutluyuz. Bahadır, dört yıllık çalışmasının mükafatını görüyor. Merdivenleri basamak basamak çıkmaya devam ediyor. İnşallah bundan sonra daha büyük başarılar imza atacak. Amacımız, 2024 olimpiyatlarında Bilecikli bir sporcu görmek” ifadelerini kullandı. 

TOHM’UN AMACI NEDİR?

Türk sporunun geleceğine yön veren TOHM, 18 ilde ve 17 branşta geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor. 

Eğitimle spor bir arada yürütülüyor. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi’nde yer alan sporcuların eğitimlerini sorunsuz şekilde sürdürebilmesi için,  titiz bir çalışma yürütülüyor. Projeye dahil olan sporcuların eğitimlerini aksatmamak amacıyla geldikleri illerden okul nakilleri gerçekleştirilirken, eğitim giderleri de merkezler tarafından karşılanıyor. 

Üniversiteli sporcuların ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, bağlı bulundukları üniversitelerden merkezlerin bulunduğu ildeki üniversitelere nakilleri yapılabiliyor.

Merkezlerde, geleceğin olimpik sporcularının akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilmek amacıyla etüt çalışmalarına ve çeşitli sosyal aktivitelere yer veriliyor. 

Proje doğrultusunda merkezlerde akademik koordinatörler ve tecrübeli antrenörler gözetiminde bilimsel temellere dayanan antrenman programları uygulanıyor.  

Sporcuların beslenme programları uzman kişiler tarafından hazırlanırken, performans ölçüm ve analizler sayesinde kişisel gelişimleri anbean takip ediliyor. Sporcuların performansları fizyolojik test sonuçlarına göre de değerlendirmeye alınıyor.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3069 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum