Milli sporculara yüzde 100 burs imkânı

Milli sporculara yüzde 100 burs imkânı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, milli sporcu bursu için ortaöğretimde 6 kontenjanın olduğunu açıkladı.

Milli Sporcuların eğitimlerinin desteklenmesi amacıyla spor mu okul mu ikilemini ortadan kaldıran “Milli Sporcu Bursu” hayata geçirildi.

Sporun her kademesine yatırım yapmaya devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, çeşitli branş ve kategorilerde milli olma deneyimi yaşayan ve aynı zamanda eğitim hayatlarına devam eden sporcular için “Milli Sporcu Bursu” projesini hayata geçirdi.

İmzalanan “Milli Sporcu Bursu” protokolüne göre uluslararası başarıları olan milli sporcular ortaöğretim ve üniversitede yüzde 100 bursla eğitim hayatlarına devam edebilecek. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çalışmaları ile okul ve spor hayatı arasında seçim yapma sorununu ortadan kaldıran “Milli Sporcu Bursu” ile sporcularımız akademik anlamda eğitim alırken spor hayatlarına devam edebilecek.” dedi. 

Burs kapsamında İlimizde ortaöğretimde 6 kontenjanın olduğunu ifade eden İl Müdürü Özdemir, Milli Sporcu Bursundan faydalanacak sporcularımıza hayırlı olsun dileklerinde bulunarak başarılar diledi. 

milli-sporculara-yuzde-100-burs-imkani1.jpg

Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.