Milyonlarca ziyaretçi geliyor ama; Bir bardak çay içecek yer kalmadı!

Milyonlarca ziyaretçi geliyor ama; Bir bardak çay içecek yer kalmadı!

Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde bulunan kıl çadırın belediye tarafından mühürlenmesinin ardından diğer işletmenin de masa ve sandalyeleri izinsiz olduğu gerekçesiyle kaldırıldı.

Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde bulunan kıl çadırın belediye tarafından mühürlenmesinin ardından diğer işletmenin de masa ve sandalyeleri izinsiz olduğu gerekçesiyle kaldırıldı. Yılda milyonların ziyaret ettiği türbede bir bardak çay içilebilecek yer kalmadı. 

ESKİŞEHİR KÜLTÜR VARLIK KORUMA KURULU KARAR ALDI

Şeyh Edebali Türbesinde bulunan işletmeler arasında yaşanan anlaşmazlık birinin mühürlenmesi diğerinin ise masa ve sandalyelerinin kaldırılmasıyla sonuçlandı.  İki işletme birbirlerini şikâyet edince konu hakkında Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından bir karar çıktı. Kararda "Söz konusu izinsiz ve kaçak yapıların kaldırılması" neticesine varıldı. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde belediye avukatı, zabıtalar ve İmar Müdürlüğüne ait çalışanlar Servet Yılmaz'a ait tapulu alanı olan 1 ve 3'üncü derece sit alanı içindeki kıl çadırı mühürledi. Diğer işletme içinde Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan “Yapı niteliği taşıyan yapıların kaldırılması” kararı sonrası  1. derece sit alanı üzerine kurulu Muhsin Maden’e ait çay bahçesinde bulunan masa, sandalye gibi eşyaları kaldırdı.

’30 YIL EMEK VERDİK’

Muhsin Maden, yetkililerin aldığı karara saygılı olduklarını anlatarak, “Belediye Başkanımız bizlere yapıları kaldırın dedi. Bizde kaldırdık, devletimizin aldığı kararlara yasalara saygılıyız. Bizde onların karar neticesinde kaldırıyoruz. Bizim burada çay bahçesi açma ruhsatımız vardı. Bizleri burayı kaldırdığımızda insanlar nerede oturacak. Biz buraya 30 yıl emek verdik, ama karar neyse uygulayacağız" dedi.

Öte yandan, Bilecik’in en önemli turistik mekanında ne bir çay içebilecek ne de gözleme yiyebilecek bir yer kalmadı. Ziyaretçiler yerleşke içinde sadece tarihi hamam içindeki Muhsin Maden'e ait hediyelik eşya satışı yapılan alanı gezebilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5262 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum