Mimar meclis üyelerinin tartışması Tansiyonu yükseltti!

Mimar meclis üyelerinin tartışması Tansiyonu yükseltti!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminin son bölümünde tansiyon yükseldi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminin son bölümünde tansiyon yükseldi. Mimar meclis üyeleri CHP’li Melek Mızrak Subaşı ile AK Partili Muhammed Karadayı arasında yaşanan tartışma salonda gerilime sebep oldu. Tartışmaya diğer meclis üyelerinin de katılmasıyla yükselen tansiyon Belediye Başkanı Semih Şahin’in Muhammed Karadayı’ya söz vermemesiyle zirve yaptı.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’ndaki birleşime Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlık etti. Birleşimde, 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Mimar meclis üyelerinin tartışması tansiyonu yükseltti

Pelitözü Mahallesi’nde yapılacak imar planı çalışmasına ilişkin gündem meclisin mimar üyeleri CHP’li Melek Mızrak Subaşı ile AK Partili Muhammed Karadayı’yı karşı karşıya getirdi. Bahse konu gündem maddesi ile ilgili söz alan Muhammed Karadayı çalışmayla ilgili eleştirilerini ve endişelerini dile getirdi. Melek Mızrak Subaşı tarafından kendisine yapılan açıklamayı yeterli bulmayan Muhammed Karadayı ile Melek Mızrak Subaşı arasında tartışma meydana geldi. Bunun üzerine Melek Mızrak Subaşı, komisyon toplantısının ardından Karadayı’nın isteği üzerine 3 kez daha toplantı ayarlandığını ancak Karadayı’nın gelmediğini ifade etti. Karadayı ise kendisinin talep ettiği bilgileri almak için belediye şehir planlamacısı ile gerekli görüşmeleri yaptığını söyledi. 

Daha sonra söz alan CHP’li Muharrem Tüfekçioğlu, Muhammed Karadayı’nın komisyon üyelerine yönelik eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu belirterek Karadayı’nın tutumuna tepki gösterdi.

Başkan Şahin’den Karadayı’ya ‘Terbiyesiz’ çıkışı

Belediye Başkanı Semih Şahin, gündem maddesi üzerine açıklamalarda bulunduktan sonra oylamaya geçmek istedi. Oylamadan önce söz hakkı isteyen Muhammed Karadayı’ya Semih Şahin tarafından söz verilmedi. Söz hakkı ısrarını sürdüren Muhammed Karadayı’ya sert bir üslupla çıkışan Semih Şahin, “Terbiyesizlik yapma” ifadesini kullanınca gerilim zirveye çıktı.

Yapılan oylama sonucunda; CHP ve İYİ Parti grubunun ‘Kabul’ oylarına karşı AK Parti ve MHP’nin ‘Red’ oylarıyla meclisten geçti.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3238 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum