MİNİBÜSÇÜLER YETKİLİLERE SESLENDİ

MİNİBÜSÇÜLER YETKİLİLERE SESLENDİ

Tüm Bilecik halkının virajlarında eğim hatası olduğunu söylediği ancak Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bir türlü problem olduğuna inanmadığı Gülümbe rampaları, Osmaneli-Bilecik arasında sefer yapan minibüsçülerin korkulu rüyası haline geldi. 

Bu bağlamda, Osmaneli Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Emin Çeşmeci ve S.S. Osmaneli 2. No.lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Serkan Gür bir kez daha yetkililere seslenerek, Gülümbe rampasındaki virajların bir kez daha gözden geçirilmesini istediler. İkili, Osmaneli Haber Gazetesi’ne yaptıkları açıklamada, yolun sıcak asfalt ile kaplanması gerektiğini de söylediler. 

Çeşmeci ve Gür, yaptıkları açıklamada, kış aylarında yolun zeminin buz pistine döndüğüne dikkat çekerek şunları kaydettiler:

“Yıllardır bu yoldan Bilecik’e gidip geliyoruz. Bizler araçlarımızda insan taşıyoruz. Osmaneli’den Gülümbe rampalarına gelene kadar çok rahatız. Fakat rampaya sardığımızda veya Bilecik’ten gelirken inişe geçtiğimizde 10 kilometrelik bu yolu korka korka inip çıkıyoruz. Yoldaki virajların eğimleri bir daha gözden geçirilmeli. Ayrıca yolun zemini sıcak asfalt ile kaplanmalı. Hemen her gün bu yolda maddi hasarlı veya yaralanmalı kazalar meydana geliyor. Ölümlü kazalar meydana geliyor. Daha bir ay önce Osmanelili bir esnaf arkadaşımız bu yolda can verdi. Kış aylarında yolun zemini buz pistine dönüyor. Yetkililere sesleniyoruz, daha fazla can gitmeden, milli servet gitmeden bu yola bir çare bulsunlar. Bizler yolun durumunu bildiğimiz için tedbirli gidiyoruz, fakat karşıdan gelenler yolu bilmediklerinden dolayı her gün kaza riski taşıyoruz. Yolcu taşıyan şoför esnafları olarak Gülümbe rampalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz. Türkiye’nin her yanını otobanlarla, bölünmüş yollarla bir ağ gibi ören hükümet ve Bakanlık yetkililerine sesleniyoruz. 10 kilometrelik bir yolu yapmak onlar için hiç de zor olamayacaktır” dediler. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3036 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum