MİNİK ÖĞRENCİLER, ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

MİNİK ÖĞRENCİLER, ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Atatürk İlkokulu’nun birlikte yürüttüğü ‘Farkında Mısınız? Biz Farkındayız’ projesi kapsamında öğrenciler tarafından çevre kirliliğine dikkat çekildi. Atatürk İlkokulu öğrencileri, belediye çay bahçesi önünde kurulan stantta vatandaşlara çevre duyarlılığı oluşturmak maksadıyla broşür dağıttı. Okul yöneticileri ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personellerinin de bulunduğu etkinlikte küçük öğrenciler büyüklerine örnek oldu.

minik-ogrenciler-cevre-kirliligine-dikkat-cekti2.jpg

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk İlkokulu Müdürü Hüseyin İşgören, projenin amacına ilişkin bilgiler verdi. Çağımızın en büyük sorunlarında biri olan çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için genç nesillerde farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Atatürk İlkokulu olarak bu sorunu kamuoyunda dillendirmek, küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın duyarlılığını artırmak ve il genelinde farkındalık oluşturmak için ‘Farkında Mısınız? Biz Farkındayız!’ projesini yürütmekteyiz” dedi.

Hüseyin İşgören, çeşitli etkinliklerde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

minik-ogrenciler-cevre-kirliligine-dikkat-cekti3.jpg

“Proje çerçevesinde okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında 15 sorudan oluşan bir ön anket uygulanmıştır. İl merkezindeki bütün ilkokullara geri dönüşümlerin toplanacağı geri dönüşüm kutuları dağıtılacaktır. Bütün ilkokulların her sınıfında proje afişleri ve proje bildirileri panolarda sergilenecektir. İl merkezinde beş okul ile ilimizin çeşitli bölgelerinde temizlik ve farkındalık çalışmaları yapılacaktır. İl genelinde bütün resmi ve özel ilkokullar arasında ‘Temiz Çevre Elimizde’ konulu ödüllü resim yarışması düzenlenecektir. Farkındalığın kalıcı olmasını sağlamak için okulumuzda bulunan bütün öğrencilerimize ve ilde seçilen okullardaki birer sınıfa projemizin ambleminin bulunduğu tişörtler giydirilecektir.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında proje ortağımız olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Pelitözü Göleti ve çevresinde temizlik yapılacaktır. Mayıs ayı sonunda ilimizin çeşitli bölgelerinde konuta dikkat çekmek için 5 bin adet bildiri dağıtılacaktır” dedi.

Müdür İşgören son olarak projeye destek olan herkese teşekkür etti.  

minik-ogrenciler-cevre-kirliligine-dikkat-cekti4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2949 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.