Minyatürler açılışa hazır

Minyatürler açılışa hazır

Bilecik Belediye Başkanlığı binasından kaldırılan minyatürlerin yerine 1,5 yıl sonra yenileri hazırlandı.

Bilecik Belediye Başkanlığı binasından kaldırılan minyatürlerin yerine 1,5 yıl sonra yenileri hazırlandı. Belediye binasına asılan minyatürlerin Perşembe günü açılacağı öğrenildi. 

Hatırlanacağı üzere; Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, göreve gelmesinin ardından belediye binasında bulunan Osmanlı figürlerinin yer aldığı tabloları kaldırmıştı. Bunun üzerine kamuoyunda ciddi tartışmalar çıkmış ve Başkan Semih Şahin ağır bir dille eleştirilmişti. Başkan Şahin ise kamuoyuna yaptığı açıklamada, kaldırılan tabloların yerine sanatsal değeri olan daha güzel bir çalışma yapılacağını ifade etmişti. 

Başkan, 1,5 yıl sonra sözünü tuttu

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde, hazırlanana minyatürlerin kısa filmi belediye meclis üyelerine izlettirildi. Başkan Semih Şahin, minyatürlerin Perşembe günü açılacağını belirterek, “Bilecik’e ve binamıza yakışan bir çalışma oldu” dedi. 

Tarihi binada eser niteliği olan çini çalışmasının Bilecik’e değer katacağını kaydeden Semih Şahin, şöyle devam etti:

“Kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’in ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatan figürlerle oluşturulmuş, İznik çinilerinin üzerinde hayat bulmuş minyatürler belediyemizde yer alacak ve Bilecik’in tarihine, kültürel birikimin yakışan bir çalışma olacak. Tarihi bir binada yine bir eser niteliği olan çini çalışmalarının sanatçısı, emeği ile oldukça uğraşılmış bir eserdir. Bu eserin Bilecik için hayırlı olmasını diliyorum. Pandemi dolayısıyla biraz gecikmeli olsa da bitti. Gerçekten Bilecik’e ve binamıza yakışan bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3494 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum