MÜDÜR YILDIZ, KURTKÖY'DEKİ KANOLALARI İNCELEDİ

MÜDÜR YILDIZ, KURTKÖY'DEKİ KANOLALARI İNCELEDİ

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Kurtköy'de bir dizi temaslarda bulundu. Müdür Yıldız, köyde 160 dekar üretim alanına sahip Kanola tarlalarına giderek burada incelemeler yaptı.   

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'ın da yer aldığı ziyarette Kurtköy'deki kanola üretiminin artırılması gerektiğini ifade eden Müdür Yıldız, Kurtköy'ün kanola üretimine müsait olduğunu belirtti. Müdür Yıldız, kanolanın havza bitkileri kapsamında desteklenmesi için köylüleri kanola üretimine davet etti. 

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ise kendisinin de kanola üreticisi olduğunu belirterek alınan verimin memnun edici olduğunu ifade etti. Erdal ayrıca Kurtköy'ün kuru fasulye üretimine de uygun olduğunu kaydederek kuru fasulyeye teşvik verilmesi halinde üretimin artacağını belirtti. 

mudur-yildiz-kurtkoydeki-kanolalari-inceledi2.jpg

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız beraberindeki ziraat mühendisleri Selcan Erol ve Yasemin Çam ile birlikte Kurtköy'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Çiftçilerin sorunlarını tespit etmek ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere gerçekleşen ziyarette köy kahvehanesinde üreticilerle sohbet eden Müdür Yıldız önemli açıklamalarda bulundu. 

Köylülere bilgilendirme yapan Müdür Yıldız şunları kaydetti:

'YÜKSEK VERİM BEKLİYORUM'

"Üretim sezonu olması nedeniyle buğday ve kanola bitkilerinin hasat ve pazarlamadaki sıkıntılarına değinmek istiyorum. İki ürün için 2017 yılında iyi bir verim alınabileceği beklentisi içerisindeyim. Ancak hasat döneminde dane kaybının yaşanmaması için gerekli önlemlerin il müdürlüğümüz tarafından alınarak biçerdöverlerin kontrolleri sık sık yapılmaktadır. Ancak, çiftçilerimiz de kendi işlerini takip etmeli ve köyde birlik beraberlik sağlayarak birçok sorunun üstesinden gelebilirler.

'KOOPERATİFLER AKTİF OLMALI'

Kurtköy'de bulunan kooperatiflerin aktif olması gerekmekte olup, özellikle genç nüfusun köy yaşamında aktif olması gerektiği inancındayım. Bakanlığımızın Genç Çiftçileri Desteklemesi ile de buna ön ayak olduğunu ve özellikle Bilecik'te hedef kitleye ulaşılması için gerekli hassasiyeti göstermekteyiz. Hayvancılık konusunda da şunu belirtmek isterim ki Türkiye'nin kırmızı et ihtiyacının karşılanması özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin artmasıyla mümkündür. Çiftçilik gerçekten de meşakkatli bir iş olup,  bacası olmayan üstü açık bir fabrikada çalışılmaktadır" dedi.

mudur-yildiz-kurtkoydeki-kanolalari-inceledi3.jpg

İl Müdürü Yıldız, üretim kalitesinin ve verimin yükselmesi için müdürlük olarak her zaman çiftçilere destek olduklarını sözlerine ekledi. 

Kurtköylü çiftçilerde ilgisinden dolayı Müdür Yıldız'a teşekkür ettiler.

 

Kaynak:Mustafa Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.