MÜDÜR YOLDAŞ, TMO'NUN ALIM YERİNDE İNCELEME YAPTI

MÜDÜR YOLDAŞ, TMO'NUN ALIM YERİNDE İNCELEME YAPTI

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, TMO’nun ilimizdeki buğday alım yerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 
Müdür Yoldaş, ofise gelen ürünleri incelerken üreticilerle sohbet etti. TMO'nun ilimizde ofis açmasını üreticimiz açısından fiyat avantajı sağladığını dile getiren Yoldaş, şunları kaydetti:
"İlimizde 120-1450 rakım arasında buğday üretimi yapılmaktadır. Bölgesel olarak değişmesine rağmen ortalama verimin 365-750 kg/da aralığında olduğu gözlemlenmiştir.
Ayrıca ilimizde bu sene buğday demonstrasyonları yaptık ve önümüzdeki günlerde geniş katılımlı Tarla Günleri düzenleyerek hasatlarını gerçekleştireceğiz. Bu sonuçlara göre üreticilerimizin doğru ve yeni çeşitleri tercih etmesinde yardımcı olacağız.
Ofisin ilimizde alım yapıyor olması ilimiz çiftçileri açısından fiyat avantajı sağlamaktadır. TMO fiyatlarının piyasa fiyatlarının üzerinde olduğu ve serbest piyasa alım fiyatlarını yukarı yönde etkilediği görülmektedir. TMO'nun açılması ile aldığı buğday fiyatları ton başına 1125-1350 lira arası değişim göstermektedir.
Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diler, ofisin açılmasında katkısı olan herkese çiftçimiz adına teşekkür ederim" dedi.

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1819 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum