MUHALEFET REDDETTİ, AK PARTİ KABUL ETTİ

MUHALEFET REDDETTİ, AK PARTİ KABUL ETTİ

Bozüyük Belediye Meclisi Nisan ayı meclis toplantısının 2.’inci bileşimi Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç başkanlığında gerçekleştirildi. 2015 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda görüşmelerin ardından faaliyet raporunun oylaması yapıldı. Yapılan oylamada 2015 yılı faaliyet raporu MHP ve CHP grubunun red oylarına karşılık AK Parti grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç, muhalefet meclis üyelerine hitaben bu faaliyet raporunu kabul etmeyerek siyaseten yanlış yaptıklarını ve kendi kendilerine tezat düştüklerini söyledi.

MHP grubu adına konuşan Emel Akan Yıldırım ilk toplantıda görüşülen hal bölgesi projesiyle ilgili imar değişikliği konusunda partisinin projeye değil, imar değişikliğine red oyu verdiklerini bununda yönetim tarafından 'bir proje varmış bizde o projeye karşıymışız' gibi lanse edildiğini söyledi. Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç’a “kamuoyunu yanılttınız.” Dedi.

Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç da yaptığı açıklamada “Lanse etmeyiz rahat olun. Kimse kimseyi yanıltmıyor. Sizin grubunuz adına İsmet bey söyledi. Siz İsmet bey’e güvenin bence. İsmet bey’e bu konuda gerçekçi ve detaylı bilgiler verildi. İsmet bey sizinle paylaşmamış olabilir. Kendisi de her zaman söylüyor.‘Proje var, ben projeyi gördüm, sokakta birkaç proje dolaşıyor’ diye sizinle paylaşmıyor ise sizin iç işlerinizde bir sorun var demektir.” dedi.

Bunun üzerine Emel Akan Yıldırım,“Biz projeyi sokaktan mı toplamak zorundayız? Siz den bilgi alamayacak mıyız? O zaman biz kime güveneceğiz? Diye sordu.

CHP grubu adına da Mehmet Aytaş hal projesinin meclis gündeminden gizlendiğini iddia etti. Mehmet Aytaş’ın faaliyet raporuyla ilgili sorduğu sorular ilgili Başkan yardımcıları ve müdürler tarafından cevaplandırıldı.

“Yaptığımız açıklamalar çarpıtılıyor”

MHP ve CHP grubunun bu sözleri üzerine Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir söz alarak konuyla alakalı açıklama yaptı.”Avan projenin ne demek olduğunu Mehmet bey çok iyi biliyor. Biz henüz kamuoyu ile paylaşılacak ve karar verilmiş bir projemiz yok dedik. Bu çalışmalar devam ediyor ve devam edecek diye söyledik. Bununla ilgili sunumumuzu çalışmalar tamamlandığında gerektiği şekilde meclisimizi ve kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Bu bir Bozüyük projesidir. Yönetim olarak çalışmalarımızı tamamladığımızda kamuoyu ile paylaşacağız. Yaptığımız açıklamalar çarpıtılıyor.” Dedi.

Görüşmelerin ardından faaliyet raporunun oylaması yapıldı. 2015 yılı faaliyet raporu MHP ve CHP grubunun red oylarına karşılık AK Parti grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

Oylama sonrasında kısa bir açıklama yapan Meclis Başkanı Tunç, “2015 yılı faaliyet raporu yönetimimizin görevli memur ve müdür arkadaşlarımızın özveriyle yaptığı çalışmaların bir ürünüdür. Meclisimizin yıl içerisinde yaptığı çalışmaların bir bütünüdür. Sizler bu faaliyet raporunu kabul etmeyerek siyaseten yanlış yapıyorsunuz. Kendi kendinize tezat düşüyorsunuz.” Dedi.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum