MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILDI

MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILDI

Büyük Birlik Partisi’nin rahmetli lideri Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 9. sene-i devriyesi dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anıldı.

Alperen Ocakları İl Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Bir Fikir Adamı Muhsin Yazıcıoğlu’ konulu konferansta duygu dolu anlar yaşandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki konferansa konuşması olarak BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yeliz katıldı.

1-477.jpg

Büyük Birlik Hareketi’nin rahmetli lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Alperen Ocakları İl Başkanı Salim Abdişoğulları açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Abdişoğulları’nın ardından kürsüye gelen Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu Bilecik gibi Ata toprağında anmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına atıfta bulunarak davanın takipçisi olduklarına vurgu yapan Genel Başkan, sorumluların bulunarak adalet karşısında hesap verene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

2-480.jpg

Alperen Ocakları’nın 25 yıllık mazisi ile ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı olduğuna dikkat çeken Murat Aslan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasını Alperen Ocakları gençliğinin yaşatmaya devam edeceğini belirtti.

Genel Başkan Aslan, Alperen Ocakları’nın bir elinde Kur’an bir elinde bilgisayar olan nesiller yetiştirme gayesinde olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

‘ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAY DİYEN BİR GENÇLİK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

“Alperen Ocakları, 25 yıllık tertemiz mazisi ile nefsini ruhuna, ruhunu da Allah’a teslim etmiş bir gençlik yetiştirmek için şehit liderimiz Muhsin başkan tarafından kurulmuş ve yoluna devam eden gençlik hareketidir. Bizler, rahmetli liderimizin istediği bir elinde Kur’an bir elinde bilgisayar olan, gönlünde Allah aşkı, vatan, bayrak ve millet sevdası olan Alperenler yetiştirmek için çalışıyoruz. Önce ahlak ve maneviyat diyen bir gençlik yetiştirmek için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz inşallah.

Ülkemizin hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu dönemlerde 35 yıldır hain PKK ile amansız bir mücadele veren devletimiz son günlerde terörün tüm unsurlarına karşı topyekün bir mücadele içerisinde. İnşallah ordumuz en kısa sürede coğrafyamızdaki pislikleri temizleyecek ve oralardaki masum insanları kurtaracaktır” dedi.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan’ın konuşmasının ardından BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yeliz tarafından ‘Bir Fikir Adamı Muhsin Yazıcıoğlu’ konulu konferans verildi.

3-363.jpg

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatından kesitler sunarak konuşmasını gerçekleştiren Yeliz, “Rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, fikirleri kadar dava adamlığıyla da yaşadığı döneme imzasını atmış büyük bir liderdi.

‘ÜLKÜCÜ HAREKETİN HEN AĞABEYİ HEM BAŞKANIYDI’

Rahmetli şehit liderimiz, Nizam-ı Alem davasını hayata geçirmek için mücadeleye çok önem vermişti. Emperyalistlerin dünya üzerinde oynadığı oyunları yıkmak ve bu oyunlar karşısında Ülkücü Hareketi uyanık olmak için devamlı zinde tutmuştu. Yaklaşık 3 asırdır elimizden alınan Nizam-ı Alem ülküsünü tekrar inşa etmek, Türk-İslam ülküsünü hayata geçirmek için mücadele etmişti. Hayatı boyunca verdiği mücadelede sürekli olarak gençliğe önem vermiş, Ülkücü Hareketin hem ağabeyi hem başkanı olmuştu. Alperen Ocakları’nı da kurarak Alperen Ocakları’nın Türkiye’de gençliğin önünde ilim ve irfan yuvası haline getirmek için mücadele vermiştir.

‘ALPERENLER, CESUR YÜREKLİ, ÇELİK BİLEKLİ BİLGE TÜRKLERDİR’

Alperenleri tarif ederken bir elinde Kur’an bir elinde bilgisayar olan günümüzün Alp ve Erenleri olarak tarif etmişti. Aynı zamanda Alperenleri cesur yürekli, çelik bilekli, bilge Türkler olarak tarif etmişti. Böyle tarif ettiği Alperenlerin aynı zamanda dünyada Emperyalizmin karşısında hakça paylaşım, ahlak ve adaleti getirme hedefini koymuştu. Alperenler de Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu olarak yaşadığımız günde Allah’ın izni ile tekrar beklenen Türk olmayı başaracak.

‘O GÜN ORTAYA KOYDUĞU TAVIR 15 TEMMUZ’DA MİLLETİ SOKAĞA DÖKTÜ’

Rahmetli başkanımızın siyasi arenada imzasını attığı bir başka söz ise vesayet odaklarının ülkemizde hakimiyet kurmak için 28 Şubat sürecinde bizatihi kendisine karşı yapılmamasına rağmen o tarihte demokrasiden yana tavrını koymuş ‘Millete karşı namlusunu doğrultmuş olan tanka selam durmam’ demiş ve Ülkücü bir tavır sergilemişti. Rahmetli liderimizin o gün ortaya koymuş olduğu tavır daha sonra 15 Temmuz’da milletine karşı darbe yapma teşebbüsünde bulunanlara karşı milletimizin sokağa çıkarak ‘Biz bu ülkede demokrasiden yana tavır koyacağız’ diyenlerin cesaretini arttırmıştır. Eğer 15 Temmuz’da bir duruş ortaya konulmuşsa bu millet ilk cesaretini Muhsin Yazıcıoğlu’ndan almıştır. Bu anlamda rahmetli başkanımız demokrasi açısından büyük bir sınav vermiş ve başarıyla geçmiş bir liderdir” dedi.

4-134.jpg

Konferansa, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ile Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal’da katıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum