MUHTAR, OEDAŞ'A SESLENDİ

MUHTAR, OEDAŞ'A SESLENDİ

Osmaneli ilçe merkezine en yakın ve nüfusu en kalabalık köylerden biri olan Selimiye Köylüleri, elektrik kesintilerinden dolayı isyanlardalar. 

Yıllardan beri Selimiye köyünde yaşanan elektrik kesintileri devam ederken, geçtiğimiz Pazar günü 12 Saat boyunca kesilen elektrikler yüzünden köylüler isyan ettiler. Selimiye Köyü Muhtarı Sadık Dayan elektrik kesintileri ile ilgili olarak Osmaneli Haber Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, OEDAŞ'tan çözüm istedi. 

Muhtar Sadık Dayan, Osmaneli Haber Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Osmaneli merkezine en yakın ve nüfus olarak da en kalabalık köylerden birisiyiz. Yıllardır süren Elektrik kesintileri köylülerimizegına getirtti. 20 Ekim 2019 Pazar günü 12 Saat boyunca köyümüzde elektirk yoktu. Birçoğumuzun buuzdolaplarındaki yiyecekleri bozuldu, yhapacak işlerini yapamadılar. Paşalar trafo merkezinden köyümüze gelen elktrik hattı aynı zamanda Soğucakpınar köyünün hattı ile aynıdır. Yıllar önce köyümüze yakın bir yerde Soğucakpınar hattı ile Selimiye köyümüzün hattını birbirinden ayıran bir şalter sistemi kurmuşlardı. Fakat OEDAŞ yetkililerine bunu defalarca söylememize rağmen bu şalter sistemini maalesef çalıştırmıyorlar. Soğucakpınar köyü hattı ile bizim köyümüzün hattı aynı olduğundan, köyümüzde sık sık elektrikler kesilmektedir. 2019 yılında bizler çoğu zaman günümüzü elektriksiz, gecelerimizi de mum ışığında geçirmekteyiz. Türkiye’nin en gelişmiş bölgesi olan Marmara Bölgesinde, Bilecik ilinin Osmaneli ilçesinin ilçeye en yakın köyü olarak bizler elektrik konusunda mağdur oluyorsak, ilçe merkezine uzak köylerin vay haline diyeceğim. Yetkililere defalarca söylememize rağmen Selimiye köyümüzün elektrik kesintilerine ne yazık ki bir çare bulamadılar. Derdimizi kimlere anlatacağımızı şaşırmış durumdayız. Köylü vatandaşlarımızın imkânı olsa, kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz fakat buna da imkânımız yok. İlimizin Elektrik Kurumu olan OEDAŞ yetkililerine bir kez de Osmaneli Haber Gazetesi aracılığıyla seslenmek istiyorum ki belki şahsen duyuramadığımız sesimizi sizlerin sayesinde duyurmuş oluruz. 21. Yüzyılda Türkiyenin en gelişmiş bölgesi olan Marmara Bölgesinin orta yerinde biz Selimiye Köylüleri olarak Elektriklerimizin Kesilmesini artık istemiyoruz” dedi. 

muhtar-oedasa-seslendi2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum