MUHTAR, ÖZEL İDARE’DEN ŞİKAYET ETTİ!

MUHTAR, ÖZEL İDARE’DEN ŞİKAYET ETTİ!

Bozüyük’e bağlı Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek, İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının son birleşimine katılarak adeta il genel meclis üyelerini fırçalamıştı. Köyünün eksikliklerini anlatarak meclisten ve özel idareden köyleriyle ilgilenmelerini istemişti. Ancak köyünün sorunlarıyla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını aktaran Muhtar Şimşek, Yeni Bozüyük Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Özel İdare’den şikayet etti.

‘BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN ALDIĞIMIZ DESTEĞİ ÖZEL İDARE’DEN ALAMIYORUZ’

Muhtar Şimşek, Yeni Bozüyük’ün haberine göre, köy yollarının bakımsızlıktan döküldüğünü söyleyerek OEDAŞ ve Türk Telokom’a da ulaşmanın güçlüklerine değindi. Şimşek, “Bozüyük Belediyesi’nden aldığımız desteği İl Özel İdaresi’nden alamıyoruz’ diyerek dert yandı.

muhtar-ozel-idareden-sikayetci2.jpg

Bozüyük’ün Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek, Yeni Bozüyük Gazetesi’ne verdiği demeçte şunları kaydetti:

“Köyümüzde yaşanan sıkıntıların çözümü için bugüne kadar ilgili kurumlara hem sözlü hem de yazılı olarak başvuruda bulunmama rağmen bir çözüm bulamadım. Son olarak Eylül ayı İl Genel Meclisi toplantısına katılarak yaşadığımız sıkıntıları orada dile getirdim ancak oda bir çözüm olmadı. Köyler ve köylüler olarak adeta sahipsiz bırakıldık. Köy yollarımız köstebek yuvasına döndü, bakımsızlıktan dökülüyor. Yaklaşık 4-5 kilometrelik bu yolun hem dar olması hem de bakımsızlığı vatandaşlarımızı perişan ediyor. Köyümüzün yolu (Karaağaç-Kandilli ve Kovalca) 3 köyü birbirine bağlayan bir bağlantı yolu özelliğini taşımasına rağmen yapılmıyor. Bizim yol böyleyken diğer köy yollarını düşünmek bile istemiyorum. Defalarca sözlü ve yazılı müracaatta bulunmama rağmen sesimize kulak verilmiyor. Biz köylüler olarak sadece seçim zamanı hatırlanan insanlar olmak istemiyoruz. En temel ihtiyaçlarımız olan ve bin bir güçlük çekerek sürdürdüğümüz ulaşım sorunumuzun karşılanması konusunda destek istiyoruz.

‘HAYAT STANDARDIMIZ BÖYLE YÜKSELECEKSE BİZ İSTEMİYORUZ’

Ayrıca OEDAŞ ve Türk Telekom ile de sıkıntılar yaşıyoruz. Bu iki kuruma ulaşmak gerçekten çok zor.  Bu kurumlara telefonla ulaşana kadar kırk dereden su getiriyoruz. Köyümüzün elektrik hatlarının bakımsızlığı nedeniyle en ufak rüzgârda elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. OEDAŞ’a ulaşıp elektrik arızamızı bildirene kadar akla karayı seçiyoruz. Türk Telekoma ait telefon ve internet hatları yerlerde sürünüyor. Defalarca belirtmemize rağmen ne gelen bakan oldu, ne de ilgilenen oluyor. Acaba bu sorunlar sadece bizim köyümüzde mi diye kimi zaman düşünüyorum. Ama genelde tüm muhtar arkadaşlarımız aynı dertlerden muzdarip. Siyasilerimiz her platformda köylerdeki hayat standardının yükseldiğinden ve verilen hizmetlerden bahsediyorlar. Eğer bizlerin hayat standardı böyle yükselecekse biz böyle hayat standardı istemiyoruz. İl Özel İdaresinden gerekli destek ve hizmeti alamıyoruz. Bu bağlamda kendilerini köylerin sıkıntılarıyla daha yakından ilgilenmeye davet ediyorum. Kış gelmeden köy yollarımızın bakımının yapılmasını talep ediyorum. Kendilerine ulaşılması noktasında büyük zorluklar yaşadığımız OEDAŞ ve Türk Telekom’un daha ulaşılabilir bir hizmet anlayışına kavuşmasını temenni ediyorum. Diğer taraftan bize sıkıştığımız her an ellerindeki imkânlarıyla her türlü desteği sağlayan Kaymakamımız Hasan Yaman ve Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya çok teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresinden alamadığımız desteği Bozüyük belediyemizden aldığımızı açık yüreklilikle ifade ediyorum” dedi.     

muhtar-ozel-idareden-sikayetci3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4167 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum