MUHTEŞEM GALA

MUHTEŞEM GALA

15-30 Kasım tarihlerinde Bilecik'te gerçekleştirilecek olan 11.Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali gala gecesi, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımları ile gerçekleştirilen muhteşem bir ogranizasyonla gerçekleştirildi.

Beyoğlu Lazzoni Otel'de gerçekleştirilen gala gecesine,  Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Vali Süleyman Elban, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir,  Belediye Başkanı Selim Yağcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, Bilecik 1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Subaşı, Bilecik Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, tiyatro oyuncuları ve sanatseverler katıldı.

Bilecik Belediyesi Mehter takımının gösterisiyle başlayan gecede, tiyatrocular Ortans Kıvanç, Rasim Öztekin ve İntigam Soltan'a, Kristal Çınar Ödülü verildi.

15-30 Kasım tarihleri arasında Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan festivalde 15 günde toplam 14 farklı oyun sergilenecek.

''BİLECİK BELEDİYESİNİN KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİ TAKTİRE ŞAYANDIR''

11.Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali gala gecesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, ''Bilecik Belediyesi'nin kültür ve sanat faaliyetleri taktire şayandır'' dedi.

muhtesem-gala-(5).jpg

Bilecik Belediyesi tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen ve birçok değerli oyuncunun Kristal Çınar Onur Ödülü aldığı gala gecesinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Avcı,  belediyelerin kültür sanat alanında yaptıkları çalışmalarına değinerek şunları kaydetti:

''Ben öncelikle Bilecik Belediyemiz tarafından 11 yıldır büyük bir başarıyla gerçekleştirilen tiyatro festivalinin başta çocuklarımız ve tiyatroseverlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Büyük bir medeniyetin doğuşuna şahitlik eden irfan şehri Bilecik'imizde böyle büyük çaplı kültür sanat faaliyetinin yapılması takdire şayandır. Birbirinden değerli oyun ve oyuncuların Bilecik'te ağırlanması çok anlamlı ve değerli. 15 yıldır Türkiye Kültür ve Sanat alanında da sessiz bir devrim yaşıyor. 15 yıldır belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz temel, asli işlerinin ötesinde sanata verdikleri değerle, sanatçıya verdikleri değerle tüm Türkiye'de bir dirilişin tohumlarını ekiyorlar. Bilecik tiyatro festivali işte bunlardan biridir. Bunun için belediyemiz ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın sedasını bize duyuracak ''Vatan'' adlı oyun ile başlayacak olan tiyatro festivalinin her geçen yıl daha da zenginleşerek, devam etmesini diliyorum. " dedi.

''BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI'YA YAPTIĞI BU GÜZEL ÇALIŞMALAR DOLAYISIYLA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Vali Süleyman Elban ise Bilecik Belediyesi eliyle gerçekleştirilen tiyatro festivalinin önemine değinerek, şunları kaydetti:

muhtesem-gala-(1).jpg

''Belediye Başkanımız çok detaylı bir şekilde Bilecik'imizi ve Bilecik'imizdeki kültür ve sanatsal aktiviteleri hakkında bilgi verdi. Uzun zamandan beri Mahalli İdarelerde çalışmış ve belediyeciliği kıyısından kenarından birşeyler bilen birisi olarak belediye başkanımızın şu an Bilecik için yaptığı çalışmalar, ideal belediyecilik örneklerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Çünkü artık belediyecilik, yol, kaldırım ve fiziki birşeyler yapmak değildir. Aynı zamanda o şehirde sosyal belediyecilik anlamında güzel çalışmalar ortaya koymak demektir. Bilecik bu anlamda nüfus olarak küçük düşünülen ancak yaptığı kültürel ve diğer çalışmalar ile nüfusundan kat kat fazla etki ortaya koyan bir şehir ve kendisinden büyük belediyelerle yarışan bir belediyecilik anlayışı ortaya koyuyor. Ben bu anlamda Belediye Başkanımız Selim Yağcı'yı kutluyorum. Büyükşehirlerde gerçekten böyle kültürel aktivitelere kavuşması zor olabiliyor. Ancak Bilecik Belediyesi eliyle gerçekleştirilen bu festival ile insanlarımız festival boyunca bir çok güzel oyuna çok kısa bir sürede kavuşmuş olacak. Ben bu anlamda böyle güzel bir aktivitenin gerçekleştirilmesinde emeği olan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.'' dedi.

''14 YIL ÖNCE BAŞLATTIĞIMIZ TİYATRO FESTİVALİMİZİ BUGÜN ULUSLARARASI BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ''

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ise konuşmasında Bilecik Belediyesi tarafından 14 yıl önce başlayan tiyatro festivalini bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

15027978_811552722321022_5454602707454680367_n.jpg

''Öncelikle taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, diriliş,  kuruluş ve  kurtuluşun beşiği, ata toprağı ve Ertuğrul Sancağı Bilecik'ten, Bilecik'in çok değerli insanları adına 11.'sini büyük bir gururla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Bilecik 11. Tiyatro Festivaline hoşgeldiniz diyorum. Çok değerli katılımcılar, şöyle bir şehir düşünün. Tarihi misyonu çok büyük bir şehir. Ancak günümüzün şehircilik anlayışına baktığımızda birçok eksiklikleri olan bir şehir ve o şehire bir hedef belirliyorsunuz. Bundan tam 14 yıl önce. Hemşehrilerimizin bize vermiş olduğu bir görev ile bir taraftan şehrin fiziki açıdan yerine getirilmesi gerekenleri yaparken, diğer taraftan şehrimizin sanat ve kültürel hayatına renk katacak aktiviteleri gerçekleştirmemiz lazımdı. Bilecik ilklerin şehri, dedik ve buna göre yola çıktık. O zaman şöyle bir karar aldık ve sanatların anası olarak ifade edilen tiyatro ile başlayalım dedik. O gün başladığımızda da bir hedef koyduk. Öyle bir festival düzenleyelim ki bu festivali 11. yılında uluslararası bir boyuta getirelim dedik ve çok şükür bunu başardık. Büyüğümüz, ağabeyimiz, Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı, değerli hemşerilerimiz ve Bilecik'imizin değerli yöneticilerinin de olduğu büyük bir organizasyonla bugün bu güzel hedefin gerçekleştirildiğine şahitlik ediyoruz.''

''BU YOLCULUKTA YANIMIZDA OLAN BÜTÜN HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Organizasyonlar yaparsınız, hedefler koyarsınız. İşte ben bu anlamda fedakarca oyunlarını sergileyen değerli oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Biz ne zaman davet ettiysek sağ olsunlar geldiler. Ben tabi hemşehrilerimize de çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar, oynanan oyunlara gelerek, anlam kazandırdılar. Diğer yandan bizim her zaman yanımızda olan belediye meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Arzu ediyoruz ki, hedefliyoruz. Bilecik Uluslararası Tiyatro Festivali, daha nice yıllara ulaşır inşaallah.'' dedi.

''TİYATRO FESTİVALİMİZDE BU YIL GÖÇMEN VE MÜLTECİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN DE GÜZEL OYUNLAR SAHNE ALACAK''

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl gerçekleştirilecek tiyatro festivali kapsamında göçmen ve mülteciler için güzel oyunların sahne alacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

14947922_811553048987656_5634626622748107913_n.jpg

''Bu senefi tiyatro festivalimizin çok daha önemli ve özel bir önemi var. Tiyatro, hayatın içinden kesitleri ortaya koyuyor ve hayata uyumu sağlayan en önemli mekanizmalardan birisi. Etrafımızda bir ateş çemberi var. İstedik ki ilimizde bulunan mülteci çocuklarımız da bu tiyatrodan faydalansın. Belediyemizin sosyal projesi anlamında yaptığı çalışma ile buradaki çocuklarımız için de güzel oyunlar hazırladık. Biz başlangıçta ''Hep birlikte daha iyiye daha güzele'' dedik. Aynı zamanda geçmişiyle övünen ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen Marka Şehir Bilecik dedik. Çok şükür bugün bu anlamda çok emin bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum