Münür Şahin, BİOSUN’u eleştirdi!

Münür Şahin, BİOSUN’u eleştirdi!

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuk olduğu Basın Masası’nda, ilimizde çöp toplama ve bertaraf etme hizmeti veren BİOSUN firmasını eleştirdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuk olduğu Basın Masası’nda, ilimizde çöp toplama ve bertaraf etme hizmeti veren BİOSUN firmasını eleştirdi. Türkiye’nin en önemli katı atık entegre tesisinin ilimize kazandırılmasında önemli rol oynayan Milletvekili Selim Yağcı’ya teşekkür eden Münür Şahin, “Firmaya ise teşekkür etmiyorum. Çünkü hizmet veremiyor, bertaraf etme konusunda çok yetenekli değil” ifadelerini kullandı.

Münür Şahin, önümüzdeki günlerde belediyeler ile BİOSUN arasında ciddi sıkıntılar yaşanacağının sinyallerini verirken, çöp konusunun ciddi bir gündem haline geleceğini ifade etti. Münür Şahin, BİOSUN’u eleştirdiği açıklamasında, şunları kaydetti:

“BİOSUN’u kurdukları için Selim beye teşekkür ediyorum ama firmaya teşekkür etmiyorum. Çünkü 2 milyon sermaye ile 200 milyonluk yatırım yapıldığı hiçbir yerde görülmemiştir. 200 milyonluk bir tesis kuruyorsun 2 milyon öz kaynak koyuyorsun ve geriye kalan kısmını yabancı para cinsinden borçlanıyorsun. Sonra belediyelerin hepsi bana çöpü vermek zorunda, ben tonaja bölerim bunu da seve seve verirsin diyorsun, böyle bir yağma yok. Bundan sonra BİOSUN olayında bir fırtına kopabilir. Çünkü gerçekten hizmet veremiyor, bertaraf etme konusunda çok yetenekli değil. Firma Bilecik’teki belediyelerin hak ve menfaatlerini korumak yerine kendi menfaatlerine korumak yönüne gidiyor.

Çöpün yüzde 50’si direk nakittir, ham maddedir. Yani satma şansınız var. Yüzde 20’sini de bedelsiz verebilirsiniz, çöpün yüzde 70’inin bir bedelinin olmaması gerekiyor. Geriye kalan yüzde 30’unun bertaraf edilmesi gerekiyor. Bundan yola çıkarak önümüzdeki günlerde çöp konusu gündemimizde olacak” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum