Münür Şahin'den '15 gün' çağrısı!

Münür Şahin'den '15 gün' çağrısı!

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçede artan vaka sayılarına dikkat çekerek, “Türkiye ortalamasının altında vaka sayısına inmeliyiz” dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara çağrıda bulunarak 15 günlük süreçte çok dikkatli olunmasını istedi. Kurallara harfiyen riayet isteyen Münür Şahin, “Korona virüsü yeniden sağlığımızı tehdit eder boyuta geldi. 15 gün kritik, lütfen kurallara uyalım” ifadesini kullandı.

Münür Şahin, hastanelerde tedavi görev kritik hastaların olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Koronavirüs ile mücadelede Bilecik ve ilçemiz çok kısa süre önce Türkiye ortalamasının altında bir seviyeye gelmişti. Özellikle Osmaneli olarak 27 Nisan’da vaka sayısını neredeyse sıfırlamıştık. Ancak son bir aydır ilimiz ve tüm ilçelerimiz için yeniden riskli konuma geldik. Özellikle önümüzdeki 15 gün ilimiz ve ilçelerimiz için çok önemli, kış koşulları başlamadan Türkiye ortalamasının altında vaka sayısına inmeliyiz.

Osmaneli, şirketlerimizde çalışan yoğun personel hareketleri, tarımda yoğun hasat zamanı, devam eden nikah törenleri ve özellikle köylerimizde mevsimlik işçi hareketleri nedeniyle son günlerde koronavirüs vaka sayısında ilimiz ve diğer ilçelerimizde olduğu gibi ani bir yükseliş oldu. Panik yapmadan önümüzdeki 15 günü kuralları çok sıkı uygulayarak geçersek 27 Nisan’da başardığımız gibi yine Türkiye ortalamasının altında bir vaka sayısına gerileriz.

Bilecik ilinde, ilçelerimizde ve Osmaneli’nde koronavirüs riskini en alt seviyeye çekmeliyiz. Unutmayalım bu süreçte genç yaşlı bir çok kardeşimizi, büyüğümüzü kaybettik. Şu an kritik eşikte hastanelerde tedavi gören 3-4 kardeşimiz var. Onlar için dua ediyoruz ama içlerinde entübe konumunda olanda var. Onlara da Allah’tan şifa diliyoruz.

Değerli Osmaneli halkı; işin şakası yok, birbirimizin dikkatsizliği hiç günahı, sorumluluğu olmayan arkadaşlarımızın da risk almasına hatta ölümüne sebep oluyor. Lütfen kurallara uyalım yine 15 gün olağanüstü çaba göstererek 27 Nisan’daki ortamı yakalayalım. Tekrar kurallara uyan kardeşlerimize teşekkür ederken, bir 15 gün çok sıkı tedbirlere uyarak, kendimizi, yakınlarımızı, sevdiklerimizi, değer verdiklerimizi koruyalım. Allah korusun sonrası keşkelerin bir faydası olmuyor.

Koronavirüs döneminde hastalığa yakalanarak ölen kardeşlerimize, büyüklerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Şu an pozitif çıkan hastalarımıza ve karantinada olan kardeşlerimize Allah’tan şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3234 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum