MUSTAFA AKINCI'YI ESEFLE KINIYORUZ!

MUSTAFA AKINCI'YI ESEFLE KINIYORUZ!

Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Taner Bilgin ,Mustafa Akıncı'yı kınadıklarını dile getirdi. Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Taner Bilgin gazetemize yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdi: 

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Mustafa Akıncı’nın “Kırım'ın ilhakı” gibi Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye bağlanmasının “korkunç” olacağı şeklindeki esef verici sözleri, had bilmezliktir. Kıbrıs Türklüğünü yok etmeye yemin etmiş Enosisçi Rum Yönetimi'ni Türkiye Cumhuriyeti’ne yeğleyen gaflet ve dalalet, hatta ihanet içindeki bu zihniyetin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başında olması, talihsizlikten de öte utanç verici bir durumdur.

Kıbrıs Türklüğünün tarihsel hak ve çıkarlarını namuslu şekilde savunmak yerine, Akdeniz’de karanlık hesap yapan küresel emperyalizmin değirmenine su taşıyan bu kendini bilmezin bir an önce işgal ettiği o koltuğu terk etmesi elzemdir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kıskaca alınmaya çalışıldığı bir dönemde bu sözlerin sarf edilmesi, kesinlikle kabul edilemez. Şehitlerimizin aziz ruhlarını inciten bu beyanın sahibini şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyoruz. İstifa etmediği takdirde kendisini, Kıbrıs Türklüğünün demokratik bir yolla arzu ettiği yere göndereceğine eminiz." dedi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum