Mustafa Yaman, Semih Şahin'in ağzının payını verdi!

-'Boş teneke gibi car car konuşuyorsun'-'Esas dalaverici sensin'-'Senin kafan hiç mi çalışmıyor'

Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in çöplerin toplanmaması ile ilgili ifadeleri ve kendisine yönelik iddialarına sert bir şekilde cevap verdi. Başkan Mustafa Yaman, yaptığı basın toplantısında, belgeleri tek tek gösterdi ve adeta Semih Şahin’in ağzının payını verdi. 

Bayırköy Belediyesi’ndeki makamında, Semih Şahin’in itham ve iddialarını tek tek çürüten Mustafa Yaman, “Boş teneke gibi carcar konuşuyorsun, işini yap önce, Bilecik’e hizmet et. Bizim bir sürü işimiz var, işi gücü bıraktık bir de seninle uğraşıyoruz. Esas dalavereci sensin, adamsan eşkıyalığımızı ispatlarsın. Seni Şişli’de eğitmemişler ama biz eğitiriz, kaldı 2,5 senen. Boş gelmişsin boş gideceksin” gibi sert ifadeler kullandı. 

myaman.jpg

Yaman: "Semih Şahin Yalan söylüyor"

Mustafa Yaman, Semih Şahin’in yalan söylediğini ifade ederek Bilecik Belediyesi’nin Biosun’a ve Referans isimli yüklenici şirkete toplamda 1 milyon TL civarında borcu olduğunu belgeleri ile gösterdi. Ayrıca, Semih Şahin’in çöp toplama ve taşıma işini yapan şirketi tanımadığına yönelik sözlerini boşa çıkaran Yaman, Semih Şahin ile yüklenici şirketin sahibinin beraber olduğu fotoğrafları basın mensupları ile paylaştı. Firmaya yetkinin verildiği meclis toplantısında Semih Şahin tarafında atılan imzayı da kamuoyu ile paylaşan Yaman, “Hatta kendisi beni arayarak teşekkür etti” dedi. 

Semih Şahin’in sarfettiği ağır sözlere aynı şekilde cevap veren Mustafa Yaman’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Alt yükleniciden haberim yoktu, tanımıyorum diyor. Toplantıda tanımıyorum dediği yükleniciye kendisi ‘Evet’ oyu verdi. Kendine yalan söylüyorsun da bu kadar insanı nasıl yok sayıyorsun? Kendisi yüklenici firmanın sahibi ile 3 kez görüştü, İstanbul’dan getirdiği ve belediyenin iki numarası diye bilinen belediye başkan yardımcılarının üstündeki arkadaş ise 15 kez görüştü. İnsanların gözünün içine baka baka yalan söyleyemezsin. Bilecik sahipsiz değil. Bu arkadaşın ya yediğinde içtiğinde bir sıkıntı var ya da başka bir rahatsızlığı var. Vatandaştan katı atık bedeli altında bu parayı alıyorsan bunu ödeyeceksin. Bu parayı paşa paşa getireceksin.  

Bilecik Belediyeler Birliği adam gibi adam tarafından yönetiliyor kendisi rahat olsun. Bu arkadaş belediye başkanlığını bilmiyor veya yaptırmıyorlar. İkinci adam dedikleri mi yönetiyor belediyeyi bilmiyorum. Birliğin amacının ne olduğunu bilmeden yorum yapıyor. Hani bana teşekkür etmiştin ya çok güzel bir sözleşme yaptık diye. Biz Bilecik Belediyeler Birliği olarak özel protokol ile bu işi aldık ve yürütüyoruz, herkes işini yapacak. Bilecik halkının hakkını yedirmedik. 

myaman1.jpg

Yaman: "Esas dalavereci sensin"

Tüm belediyelerimiz her hafta aranıyor ve memnun olup olmadıkları soruluyor. Bilecik Belediyesi’de defalarca aranmış ve memnuniyetleri sorulmuş. Her defasında memnun oldukları bildirilmiş. Şimdi ne oldu da memnun değiller? Esas dalavereci sensin kardeşim, saadet zinciri falan onlar sizin bileceğiniz işler, biz hizmet etmeyi biliriz. Madem bankada paran var neden ödemiyorsun bu paraları. O paraların nereden geldiğini de iyi biliyoruz. 

Yaman: "Bu parayı paşa paşa ödeyeceksin"

Şişli’de hiçbir şey öğretmemişler anladık da nezakette mi öğrenemedin. İnsan üslubuna dikkat eder. Borcum yok diyorsun ama al sana resmi belge. Vatandaştan bu parayı alıyorsan paşa paşa ödeyeceksin. 5 aydır ödedin de şimdi ne oldu? Sana Şişli’de belediyecilik değil de başka şeyler öğretmiş olabilirler ama biz belediyeciliği de öğretiriz bu konuda yardımcı oluruz, eğitiriz seni. Bayırköy’e gelirsin kale içinde havuz nasıl yapılır öğretiriz, Bilecik ilini Bayırköyspor’un nasıl temsil ettiğini anlatırız. Dodurga’ya göndeririz kongre merkezi nasıl yapılıyor görürsün, Gölpazarı’na gidersin kentin tanıtımı nasıl olur öğrenirsin, Osmaneli’ye gidersin Sakarya Kenarı’nı gezdirirler. Bozüyük’e Mehmet abiye git sor bakalım Çarşı Projesi diye çok büyük bir iş yapıyorsun nedir diye sor o da anlatır. 

Şişli’den boş teneke geldin, 2 sene sonra görün dedin, gördük. Valiyle, milletvekiliyle, il müdürüyle kavga etmekle olmuyor, Bilecik halkı kavga istemiyor. Bilecik halkı senden hizmet bekliyor. 4 tane boru döşeyip daha kaç paraya yaptığını bilmediğin Atatürk Parkı’nı yapmakla olmaz bu işler. Biz hem eğitir hem öğretiriz. Arkadaş başka işlere zaman ayırmaktan iş yapmaya, hizmet etmeye zaman ayıramıyor anlaşılan. 

myaman2.jpg

Yaman: "Utan be kardeşim"

Bizim aldığımız 750 oya dil uzatıyor. Utan be kardeşim her bir oy kutsaldır. Bir de demokrat adamım diye ortalıkta geziyorsun bunun adı demokrasidir. Senin kafan hiç mi çalışmıyor? Anlaşılan sana edebiyatta öğreteceğiz. Anladık işi bilmiyorsun. Bizden öncekiler cevap vermek istemedi ama artık sabrın sonuna geldi. Sen paranı ödeyeceksin adam işini yapacak. Yanlış bir üslubla carcar konuşan sensin, haddini bileceksin. Benim il başkanıma dil uzatıyor. Burası Şişli değil burası Bilecik. Sallayıp duruyor ne iş yaptın Bilecik’e? Millet sana laf söyleyecek sen babalık yapacaksın ama sen yaramaz çocuk gibisin. Bizim işimiz çok bir de senle uğraşıyoruz. Belediye başkanlarımız Ankara’da TOKİ’de görüşmelere gittiler biz seninle uğraşıyoruz. Ama dediğim gibi eğitim almak istiyorsan biz yardımcı oluruz. 

Sen de Bilecik kamuoyu da Mustafa Yaman’ın kim olduğunu çok iyi biliyor. Eşkıyanın kim olduğunu göreceğiz, adamsan elinde belge varsa bu eşkıyalığı ispatlayacaksın. Belediyelerini satın alırım diye aciz aciz konuşuyor, 2,5 senede bu kadar parayı nereden buldun? İnsan birazcık utanır ama herhalde yediğine içtiğine dikkat etmiyor diye düşünüyorum doktora falan götürsünler. 

myaman3.jpg

Yaman: "Bu işlerden çok anlıyordun da neden karşıma çıkmadın. Yüreğin mi yetmedi"

Nisan ayında seçim yaptık 20 tane üyenin oyuyla oybirliği ile seçildim. Madem sen bu işlerden çok anlıyordun da neden karşıma çıkmadın, neden aday olmadın? Yüreğin mi yetmedi? İlin valisi, milletvekili ses çıkarmıyor olabilir ama mesele siyasetse bizde siyasiyiz ve gerekeni yaparız. Hiç mi utanmıyorsun? Al hadi belediyeleri de görelim. 2,5 sene oldu Bilecik halkı senden hizmet bekliyor, işine bak sen.”

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 6976 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum