MÜTEAHHİTLERDEN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

MÜTEAHHİTLERDEN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Bilecik Müteahhitler Derneği (BİMDER) Başkanı Mehmet Yağız, bitişik nizamlı yapılardan alınan ücretlerde geçerli ‘Çarpı 2’ uygulamasının teke düşürülmesi ve otopark harçlarına taksitlendirme imkânı getirilmesinden dolayı Belediye Başkanı Semih Şahin’e teşekkür etti.

Mehmet Yağız, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, inşaatçıların uzun zamandır dile getirdiği bir sorunun çözülmesinden ötürü memnun olduklarını söyledi. Dernek Başkanı Yağız, belediye meclisinde alınan bu kararlarla inşaat yatırımlarının önünü açılacağını umut ettiklerini belirterek, başkaca problemlerinin çözümü noktasında umutlu olduklarını ifade etti.

İnşaat sektörünün ve müteahhitlerin sorunlarına ilişkin Başkan Semih Şahin’e bir dosya sunduklarını aktaran Mehmet Yağız, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Belediye başkanımızın bitişik nizamlar ve otopark harçlarıyla ilgili sergilediği iradenin dosyamızda yer alan diğer konular içinde göstermesini bekliyoruz. Verdiğimiz dosyada iskan ve inşaat ruhsatlarından su basmanlarına kadar birçok konu var. Bu hususlarında değerlendirileceğini ümit ediyoruz.

Biz, Bilecik için kim bir çivi çaktıysa teşekkür ediyor Allah razı olsun diyoruz. Bu şehre kim bir şeyler yapmak istiyorsa da yanındayız. İstişare yapan yanılmaz, eğer birlikte istişare yapılarak kararlar alınırsa güzel işler çıkar.

Güzel ve güvenli yapılar inşa ederek geleceğe güzel bir Bilecik bırakalım istiyoruz. Yaşadığımız sorunları geleceğimize yaşatmayalım” ifadelerini kullandı.

 ‘İNŞAATIN DURMA SEBEBİ FAİZ ORANLARI’

BİMDER Başkanı Mehmet Yağız, açıklamasının devamında durma noktasına gelen inşaat sektörüyle ilgili konuşurken, yüksek faiz oranlarına dikkat çekti. Mehmet Yağız, inşaat sektörünün canlanması için faiz oranlarının psikolojik seviye olan 1’in altına düşmesi gerektiğine vurgu yapan Yağız, “Aslında talep yok değil ama yüksek faiz oranlarından dolayı talep erteleniyor. Vatandaş faizlerin düşmesini bekliyor. Son zamanlarda kiralık daire talebinde bir artış var ve kiralarda yükselmekte” diye konuştu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2802 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum