Mv. Selim Yağcı, "Belediyenin ihalesinde usulsüzlük var"

Mv. Selim Yağcı, "Belediyenin ihalesinde usulsüzlük var"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi’nce gerçekleştirilen araç ihalesinde usulsüzlük tespit edildiğini ve Sayıştay’ın ihale ilgili gerekli raporları düzenlediğini iddia etti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi’nce gerçekleştirilen araç ihalesinde usulsüzlük tespit edildiğini ve Sayıştay’ın ihale ilgili gerekli raporları düzenlediğini iddia etti. Mv. Yağcı, Sayıştay raporunun mecliste okutulması gerektiği halde okutulmadığını söyledi. 

Mücahid Erdal’ın ‘Peki kamuoyu bunları nasıl öğrenecek?’ sorusuna cevap veren Mv. Yağcı, “Adliyede yargılanırken kamuoyunun bilgisi olur” ifadesiyle dikkat çekti. 

Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası’nda, ses getirecek birçok açıklamaya imza attı. Mücahid Erdal’ın sorularına oldukça çarpıcı cevaplar veren Mv. Yağcı, belediyenin araç ihalesinde usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddiası ile bir kez daha gündemi sarstı. 

Mv. Yağcı’nın daha önce alt yapı ihalesiyle ilgili benzer bir çıkışta bulunduğunu anımsatan Mücahid Erdal, “Yetkilileri göreve davet etmiştiniz. Bu konuda bir gelişme oldu mu, yetkililer kimler?” diye sordu. Mv. Yağcı ise “Yetkililer Sayıştay’dır, İçişleri Bakanlığıdır. Sayıştay her yıla ilişkin olarak denetim için gelir. Sayıştay alt yapı ihalesiyle ilgili notlarını almış ve raporlarını düzenlemiştir” şeklinde cevap verdi.

Açıklamasının devamında belediyenin araç ihalesine vurgu yapan Selim Yağcı, “İlk yaptıkları araç ihalesine ilişkin Sayıştay yazısını gönderdi. Usulsüzlük tespit edildi. Sayıştay raporlarını mecliste okutmaları lazım ama okutmadılar. Adliyede yargılanırken kamuoyunun bilgisi olur” şeklinde konuştu. 

selim-yagci-basin-masasi.jpg

Mv. Selim Yağcı, konuyla ilgili açıklamasında, şu ifadelere başvurdu:

“Bilecik, geliri bol olan bir şehir değil. Attığımızı vurmak zorundayız, yapılanı tekrar yapmayalım. Gücümüzü boşa harcamayalım, ele ele verip insanımıza daha müreffeh hizmetler sunalım. Arkadaşlarımızı ibretle izliyorum. Maalesef zamanı boşa geçiriyorlar. Her yerden kredi istiyorlar, demek ki belediyemiz kredibilitesi yüksek bir belediye. Borçlu olsa kimse kredi vermez. Onlar farklı göstermeye çalışsalar da belediyenin bütçesi kredi almaya müsait. Kredileri kullanıp geriye dönüşleri sağlayamazlarsa sıkıntı olur. Geçen yıl eksi 4 milyon bakiye oluşmuş, yarım yılda böyle oluyorsa bu yıl bütçe açığı daha fazla olur. Borcu borçla ödeme noktasına gidilirse şehri sıkıntıya sokmasınlar” dedi. 

Mv. Yağcı, devlet mekanizmalarının her zaman işlediğini belirterek devam ettiği konuşmasında, belediye başkanlığı döneminde kendisi ve meclis üyeleri ile ilgili açılan soruşturmaya değindi. Mülkiye Müfettişlerinin geriye dönük yaptıkları incelemede 5 konuyla ilgili cevap yazdıklarını bildiren Selim Yağcı, şöyle devam etti:

“Mülkiye Müfettişleri geldi. Devlet kör değildir, topaldır ama işler dediğimizin bir örneği. Geriye yönelik bizim dönemimize denetim yaptılar. 5 madde buldular. Devlet sistemi öyle veya böyle işler. Biz devlete millete hesap vermekten gocunmadık. Bu 5 ay öncesinde olan ve gerekli cevapların yazıldığı bir konu. Ben kendimden eminim hesabını veririz. Teftiş Kurulu’ndan gelecek karara saygılıyız. O haber çıktığında kıs kıs gülenler yarın başkası hakkında soruşturma açılınca garezine yapılıyor demesinler. Bunu da buradan önceden söylüyorum. Devlet her zaman işler, devlet her zaman 20 yaşında delikanlıdır derler. Bizim hükümetimiz döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti daha güçlü daha kararlı.

Ben belediye başkanının hatalarından siyasi sonuç çıkarmak için beklentisi olan birisi değilim. Her yapılan yanlışlık vatandaşlarımızı üzdüğü gibi iki üç kat daha fazla beni üzüyor. Allah aşkına Şeyh Edebali Türbesi’ne giden yola döşenen boruları kesmek kime ne kazandırır? Tevfikbey Caddesi’ndeki aydınlatmaları kaldırmak kime ne kazandırır? Daha güzelini yap kaldır. Milet türbeye giderken yolunu görmesin istiyorsan bu millet gönül gözü ile görüyor zaten. Daha mükemmelini yapalım ama yapılmışa değer katalım. 

Verimli çalışılmıyor. Bu işin zararını bugün değil gelecekte de yaşayabiliriz. Yönetici arkadaşlarımızın inatlaşma yerine uyumlu olmalarını tavsiye ederim. En çok Bilecik kaybeder, biz kimsenin karşıtı değiliz, işlerin doğru yürütülmesinden yanayız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3752 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum