MV. TÜZÜN, BAKAN SOYLU'YA ÖNERGE VERDİ

MV. TÜZÜN, BAKAN SOYLU'YA ÖNERGE VERDİ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Pelitözü Gölpark’ta yıkılan yel değirmeniyle ilgili tartışmaları meclise taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi. Mv. Tüzün, önergesinde, “Yapı kaçak ise 8 senedir niye yıkılmadı?” diye sordu. 

Soru önergesine ilişkin açıklamalarda bulunan Yaşar Tüzün, konunun takipçisi olacağını belirterek, yaşananların takdirini Bilecik halkına bıraktığını ifade etti. Mv. Tüzün, “31 Mart Seçimleri sonrasında kazandığımız Bilecik Belediyesi’ni zor durumda bırakmak adına elinden geleni yapan İktidar, haksız hukuksuz bir şekilde, mahkeme kararı olmadan, tek kişinin ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yola çıkarak bir yıkım gerçekleştirmiştir. Orada yıllardır mevcut haliyle duran yapının kaçak olduğunu bugün farkedenler, Bilecik halkına alay edercesine davranmışlardır. Biz bu konunun takipçisi olacağız, sorumluları Bilecik halkına havale ediyorum. Atanarak, haksız hukuksuz davranan kişiler, Bilecik’e yakışmayan bir tutum sergilemişlerdir. Ne yaparsanız yapın bizler Bilecik’imiz için en iyisini en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Atanmışlara en güzel cevabı her şeyin en doğrusunu bilen her zaman gerçekleri gören Bilecik halkı verecektir’ dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şu şekilde;

1-3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca Mücavir alanlar içerisinde her türlü yıkım işlerinden belediyelerin sorumlu olması karşısında İl Genel Meclisi kararıyla Bilecik Belediyesi’ne tahsisi yapılan ve Bilecik Belediyesi mücavir alanları içerisinde kalan tesisin yıkım işleminin Bilecik Valilik makamının oluru üzerine Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yıkılmasının hukuki bir dayanağı var mıdır?

2-Mahkeme kararı olmadan, hukuki dayanaktan yoksun, Kanuni süreyi (10 gün) beklemeden yasa ve kurallara aykırı keyfi uygulamaya imza atan Bilecik Valisi hakkında idari işlem bir işlem yapılacak mıdır?

3-Bu yapı iddia edildiği üzere kaçak olarak inşa edilmiş ise bu yapıyı inşa edenler ve de yaklaşık 8 senedir burada varlığını sürdürmesine müdahale etmeyen kamu görevlileri hakkında bir işlem başlatılacak mıdır?

4-Belediyenin kiracısı esnafın zarar ziyanı karşılanacak mıdır? Kim tarafından karşılanacaktır? 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum