MV. TÜZÜN, KANUN TEKLİFİ VERDİ

MV. TÜZÜN, KANUN TEKLİFİ VERDİ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, korona virüsü ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının 'Şehit' sayılması için TBMM'ye Kanun Teklifi sundu. 

Mv. Yaşar Tüzün, korona virüsünden hayatını kaybedenlerin yüzde 10'unu sağlık çalışanlarının oluşturduğuna dikkar çekerek,"Canımız için canını feda eden sağlık çalışanlarımız şehit sayılsın" ifadelerini kullandı. 

Mv Tüzün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Canını hiçe sayarak, gece gündüz demeden, ailelerinden uzak kalarak, Koronavirüs salgınına yakalanmış hastaları tedavi edebilmek için kendi canlarından olan sağlık çalışanlarımıza haklarını en üst seviyeden teslim etmemiz gerekiyor .

Maalesef ülkemiz de tüm dünya ülkeleri gibi Koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Ülkemizi yönetenler her ne kadar ‘Evde Kal’ çağrısı yapsalar bile, evinde kalamayacak en önemli kişiler sağlık çalışanlarımızdır. En ufak temas halinde bile bulaşan bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımızı iyileştirmek ve hayatlarına devam ettirmek için mücadele veren sağlık çalışanlarımız maalesef kendi hayatlarından olmaya devam etmektedir. Bu süreçte evinden, ailesinden uzak duran, gece gündüz demeden canımız için canlarını feda eden ve ülkemizde vefat edenlerin yüzde 10’unu bulan sağlık çalışanlarımıza vereceğimiz destek sadece camlarımızdan, balkonlarımızdan bir dakika alkışlamak olmamalıdır. Bu teklif belki onları geri getiremeyecek fakat onlara borcumuzu ailelerine sahip çıkarak ödemeye çalışmalıyız düşüncesinde olduğumuz için verdiğim bir tekliftir. Bu vesile ile Koronavirüs salgınından dolayı hayatlarını kaybetmiş başta sağlık çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

chp-grup.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum