MV. TÜZÜN, VALİNİN İSTİFASINI İSTEDİ!

MV. TÜZÜN, VALİNİN İSTİFASINI İSTEDİ!

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partililerle birlikte kutladıkları alternatif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, Vali Bilal Şentürk'ü istifaya davet etti.

Milletvekili Tüzün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarının başlama saatine geç kalan Vali Şentürk'e yönelik eleştirilerinde sert ifadelere başvurdu. Tüzün, "Ben Bilecik’in milletvekiliyim. Beni kimse sevmek zorunda değil ama bana saygı duymak zorunda. Bu devletin valisi de olsa, kaymakamı da olsa, bürokratı da olsa, milletin seçtiği vekile gerekli saygıyı göstermek zorundadır. Siz devleti yönetenler olarak 09:30’da program verip 10:00’da gelemezsiniz. Buna hakkınız yok. Bunun sorumlularının derhal gereğini yapmaları ve bulundukları makamlardan istifa etmelerini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

mv.-tuzun-valinin-istifasini-istedi2.jpg

Devlet yöneticilerinin oturdukları makamlardan güç almaları gerektiğini söyleyen Mv. Tüzün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece yöneticiler Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasası ve kanunlarından aldıkları yetkileri uygularlar. Oturdukları makam ve koltuklara güç verirler. O makamlardan güç almazlar, alamazlar, almamaları gerekir. Eğer, bu ili yöneten yöneticileri olarak Milletin ta kendisine, Milletin vekiline, halkın belediye başkanına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine meslek odalarına, sendikalarına 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na anmak için sabah 09:30’da Bilecik Cumhuriyet Meydanında kutlayacağız diye davetiye gönderip, kendiniz gelmiyorsanız, ‘ Ben o törene saat: 09:30’da değil de 10’da geleceğim, beni de yarım saat bekleyin’ diyorsanız, bu Milletin vekili ve bu Milletin kendisi dikkate alıp adam yerine koymayacaktır. Bunu böyle bilesiniz’’ ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum