Mv. Yağcı’dan ‘Bremen Mızıkacıları’ benzetmesi

Mv. Yağcı’dan ‘Bremen Mızıkacıları’ benzetmesi

Milletvekili Selim Yağcı, Millet İttifakı’nın siyaset üretemediğini belirterek Cumhur İttifakı’nın karşısında oluşturulmaya çalışılan bloğu Bremen Mızıkacılarına benzetti.

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı, A Haber ekranlarında canlı olarak yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk oldu.

Ülke gündemi ve siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mv. Selim Yağcı, Millet İttifakı ve HDP ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin 19 yıldır millet için yaptıklarının ortada olduğunu dile getiren Mv. Yağcı, muhalefetin ise yapılan hiçbir işi takdir etmediğini belirtti.

Yağcı, Cumhur İttifakı’nın karşısında oluşturulmak istenen bloğun birbirine benzemeyen seslerin bir araya gelmesi gibi bir durum olduğunu ifade ederek, “Her biri bir araya gelmek istiyorlar ama ses tonları, akustikleri de buna uymuyor. Bremen mızıkacılarına benzetiyorum” dedi.

selim-yagci1.jpg

‘Kulağımızı tırmalayan bir ses çıkıyor’

Selim Yağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Muhalefet, her işimizin kötü olduğu noktasında bir söylem tarzı benimseyerek aslında Cumhur İttifakı’na haksızlığın ötesinde millete de haksızlık yapıyor. Biz Türk Milleti’nin sağduyusuna sonuna kadar güveniyor ve inanıyoruz. Milletimizin vermiş olduğu karar her zaman başımızın tacıdır. Eğer milletimiz kendisine, geçmişine, bugününe ve geleceğine faydalı hizmetler yapıldığını düşünmeseydi 19 yıldır bu görevi bize tevdi etmezlerdi. Maalesef Millet İttifakı siyaset üretemiyor. Her biri bir araya gelmek istiyorlar ama ses tonları, akustikleri de buna uymuyor. Bremen mızıkacılarına benzetiyorum, her birinden farklı ses çıkıyor. Herkesin içini bulandıran ve kulağımızı tırmalayan bir ses çıkıyor. Geleceğimiz noktasında ise bu milletin heyecanının ortadan kaldırmaya çalışıyorlar” dedi.

selim-yagci2.jpg

‘Anayasa Mahkemesi yargılamayı gerçekleştirecektir’

HDP’nin kapatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Selim Yağcı, yargı sürecinin başladığını ve yıl sonuna doğru yargılama sürecinin başlayabileceğini ifade etti. Mv. Yağcı, HDP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine kasteden eylemleri ile yargıya intikal ettiğini kaydederek, “Hiçbir sistemin ve hiçbir canlının kendi varlığına kasteden organizasyonu kabul etmesi mümkün değil. HDP, kurulduğu günden bu yana yaptığı eylem ve işlemleri ile bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine ve beraberliğine kastedecek eylemler içerisinde bulunma aşamasında oldu ki dava açıldı. Anayasa Mahkemesi bu davanın görülmesine karar verildi. Bundan sonra HDP’ye savunması için süre verildi. Gerekli yargılama süreçleri yapılır ve 5-6 ay içerisinde Anayasa Mahkemesi yargılamayı gerçekleştirecektir” diye konuştu.

Gökhan Kurt moderatörlüğündeki programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Gazeteci Metin Özkan ile Kenan Kıran da katıldı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2957 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum