MV. YAĞCI'DAN DİKKAT ÇEKEN YENİŞEHİR YOLU AÇIKLAMASI

MV. YAĞCI'DAN DİKKAT ÇEKEN YENİŞEHİR YOLU AÇIKLAMASI

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, ilimizin kanayan yarası Bilecik-Yenişehir yolu çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yol çalışmalarında herhangi bir ödenek problemi olmadığını ifade eden Milletvekili Yağcı, ihaleyi alan müteahhidin bir takım problemlerinin olduğundan bahsetti.

Hatırlanacağı üzere, ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından Bilecik-Yenişehir yolunda ödenek sorunları yaşandığına ilişkin söylentiler kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Dedikodularla ilgili gazetemizin sorusunu yanıtlayan Milletvekili Selim Yağcı, “Ödenek sorunu yok” dedi. Ancak, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Vali Tahir Büyükakın tarafından yol çalışmalarında ödenek problemi ile ilgili sıkıntıların olduğu ve çalışmanın durakladığı belirtildi.

Gelinen süreçte, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’dan konuyla ilgili bir açıklama daha geldi. Milletvekili Selim Yağcı, bir kez daha ödenek sorunu olmadığına dikkat çekerek, çalışmalarda yaşanan duraklamanın kendisinin gerçekleştirdiği temasların ardından yeniden başladığını ifade etti.

Milletvekili Yağcı, Bilecik-Yenişehir yolunu AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleşen kampında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini aktarırken, müteahhidin bazı sorunlar yaşadığını dile getirdi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, konuya ilişkin açıklamasında, şunları dile getirdi:

“Devletimizde hiçbir zaman ödenek ve imkanlar bitmez. Belirttiğimiz şekilde belirgin programlar var. Zaten yolun yapımına ilişkin olarak bu dönem belirgin bir kilometre konulmuştu ve 2019 sonuna kadar yolu bitirmeyi hedefliyoruz. Sayın valimizin ne söylediğini tam olarak bilmiyorum, ama ben Cumhurbaşkanımıza yola ilişkin konuyu Kızılcahamam toplantısında birebir aktardım. Kendileri de Ulaştırma Bakanımıza gerekli talimatları verdiler.

Zaten şu anda da yoldaki çalışmalar devam ediyor. Konu devletin ödeneği olmama meselesi değil, konu yolu yapan müteahhidin kendi şartları içerisinde yolu yapmakta ki sıkıntısından kaynaklanan bir durum var. Burada bir yanlış değerlendirme var, yanlış anlaşılma var. Bilecik'e ilişkin yolun ödeneğinde herhangi bir sıkıntı yok. Ama müteahhidin genel bazı yaptığı işlere yönelik olarak kendisinin Türkiye'deki diğer çalışmaları noktasında sıkıntılarının olduğunu biliyoruz, duyuyoruz ve görüyoruz. Bundan kaynaklı Bilecik-Yenişehir yoluna yansıma var. Ama biz bu noktada inşallah ulaştırma bakanımızla sık sık görüşüyoruz. Kendisi de buraya oldukça vakıf. En hızlı şekilde yolumuzu yapma çabası gayreti içerisinde olacağız. Yenişehir yoluna ilişkin ödenek sıkıntısı söz konusu değil. Burada yanlış anlama olmasın ama müteahhidin kendi genel şartları içerisinde bir sıkıntı söz konusu" dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum