MV. YAĞCI'DAN STADYUM AÇIKLAMASI

MV. YAĞCI'DAN STADYUM AÇIKLAMASI

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bursa-Bilecik karayolu çalışmalarının yeniden başladığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda şuanda ilgili şirketin tek açık şantiyesi haline getirdiğimiz şehir Bilecik'tir. Bursa-Bilecik karayolunun hava şartları el verdiği ölçüde bu şantiye tüm hızıyla çalışmaya devam edecek" dedi. 

Milletvekili Yağcı, son günlerde Bilecik kamuoyunu yakından ilgilendiren ve uzun zamandır bitmeyen Bursa-Bilecik karayolu hakkında açıklama yaptı. Yağcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fırsatını bulup yol hakkında bilgi verdiğini ve Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda Ulaştırma Bakanlığına da konuyla bizzat ilettiğini söyledi. İlgili firmanın Türkiye genelinde bir sıkıntı yaşadığı ve görüşmeler sonrası Türkiye'de tek çalışan şantiyelerin Bursa-Bilecik karayolu üzerinde olduğunu anlatan Yağcı, sözlerine şöyle devam etti; 

"Bizim İl Koordinasyon Toplantımızda da yanlış anlamaya sebep olacak bazı beyanlar oluştu. Bunun üzerine biz bu işi teyit etme noktasında Cumhurbaşkanımızla bizzat görüşme fırsatını buldum. Ardından Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ardından Karayolları Genel Müdürümüzle görüştüm. Son olarak Maliye Bakan Yardımcımızla görüşmeleri yaparak aslında konunun Bilecik- Yenişehir yolunun ödenek eksikliği noktasında olmadığını ve konunun şirketin genel ödemeleri noktasında olduğunu tespit ettik. Bu doğrultuda şirket sadece burada bizim yoldaki şantiyesini değil, Türkiye'nin her noktasındaki şantiyesini kapattığına ilişkin olarak bilgiye ulaştık. Biz Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, talimatları doğrultusunda şuanda ilgili şirketin tek açık şantiyesi haline getirdiğimiz şehir Bilecik yolunun şantiyesidir ve bu zaman zarfı içerisinde hava şartları el verdiği ölçüde bu şantiye tüm hızıyla çalışmaya devam edecek. Ama kaybedilen zaman var bu zamanı da telafi etme noktasında 2019 yılı içerisinde daha ciddi bir çalışmayı ortaya koyacağız. İnşallah bir duraksama ve vazgeçme diye bir şey kesinlikle yok. Hemşehrilerim bu konuda endişe etmesinler. Biz Bilecik'in haklarını, hukukunu hep birlikte orada arkadaşlarımızla el ele vererek arıyoruz. Bilecik ortak paydamız. Bunda siyaset olmadığını düşünüyorum. Bakanlarımızdan yardım alıyoruz, bakan yardımcılarımızdan yardım alıyoruz, gerektiği zaman muhalefet milletvekilimiz Yaşar Tüzün bey kardeşimle bir araya gelip gerektiği zamanda bir arada bu sorunlarımızı dile getirme çabası gayreti içerisinde olacağız. Bu noktada Bilecik sahipsizmiş gibi bir imaj ortaya koymaya çalışanlar oluyor. Bilecik'le ilgili her konuya vakıfız ve bunun en güzel örneği de bu karayollarına ilişkin durum. Şuanda gidin Yenişehir yolunun çalışmalarını göreceksiniz. Bu bizlerin gayretini ve Cumhurbaşkanımızın Bilecik'e vermiş olduğu önem çerçevesinde bir çalışmadır" dedi. 

'43 MİLYONLUK BİR YATIRIM'

Milletvekili Yağcı, İHA muhabirinin, Bilecik'in kanayan diğer bir yarası olan Bilecik ve Bozüyük ilçe statları ile ilgili bir çalışma olup olmadığını, iki stadın yapılmasının 2019 bütçesine alınıp alınmadığı yönündeki sorusuna karşın, "Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile iyi bir dostluğumuz var. Geçtiğimiz gün ziyaret ettim kendisini. Bilecik'teki sıkıntıları dile getirdim. 2019 gündeminde Bilecik- Bozüyük ilçe statlarımız var. Gölpazarı stadımız var. Mevcut stadımızı yeni yapılan sentetik sahamızın ek grubu ve çevre düzenleme ihalelerimiz var. Bozüyük'ün belirgin bir oranda da olsa yüzme havuzuna Spor Toto Teşkilatından katkımızla birlikte yapacağız. Bakan bey sağ olsun bizlere Dursun Fakih Türbesi'nin bulunduğu Küre köyümüze inşallah önümüzdeki süreç içerisinde sentetik saha yapımı noktasında bir mutabakatımız oldu. İlk olarak Bilecik Edebali Stadı'ndan başlamak kaydıyla sadece stadın tribün yapımı olarak değil, zeminin komple yenilenip sil baştan bir stat yapılması kanaatindeyim. Sadece tribün yapmakla olmaz, iki tane karşılıklı Bilecik'e yakışır tribün sistemlerinin yapılması, mevcut kale arkası tribünlerinin de insanımıza yakışır şekilde onarılmasını ön görüyorduk. Bunların hepsini programa aldık. Yaklaşık 43 milyonluk bir yatırımı bu noktada ön kabullerini inşallah önümüzdeki günler içerisinde önce Bilecik stadı olmak üzere bu çalışmaları başlatacağız" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum