NASIL BİR BİLECİK HAYAL EDİYORSUNUZ?

NASIL BİR BİLECİK HAYAL EDİYORSUNUZ?

Bilecik halkı, nasıl bir Bilecik istediğini gazetemiz mikrofonlarına anlattı. Hayallerini, isteklerini ve şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar birçok başlıkta birbirinden farklı yorumlarda bulundu.
Bilindiği üzere, Şubat ayı içerisinde Bozüyük’te gerçekleştirilen ‘Ortak Akıl’ toplantısı öncesi ‘Hayal Et’ sloganıyla bir farkındalık çalışması yapıldı. Ardından iki gün süren ‘Ortak Akıl’ toplantısında ilimizin gelecek vizyonuna ilişkin hayaller masaya yatırıldı. Kentin tüm dinamikleri, artıları ve eksileri tek tek gözden geçirildi. 
Bu toplantının ardından kentin tamamından şehrin geleceğini hayal etmesi istendi. Bilecik’in geleceğine Bileciklilerin karar vermesi adına belirlenen yol haritasının halk arasında nasıl karşılandığı ise röportajlarımıza yansıdı. 
Sokak röportajımızda toplumun çeşitli kesimlerinden birçok konu gündeme geldi. Eğitim ve hastane konusunda iyileştirmelerin olması gerektiğini dile getirenler olduğu gibi sosyal yaşam alanlarına duyulan ihtiyaçlar dikkat çekti. 
Sokağın ortak paydası otopark ve trafik problemi olurken, alışveriş merkezi isteği gencinden yaşlısına pek çok kimsenin en büyük hayali arasında yer aldı. 
Farklı illerden ilimize gelen üniversite öğrencileri ise şehrin sosyal imkânlarının yetersiz kaldığından dert yandı. 
Özetle, ‘Ortak Akıl’ toplantısında çokça zikredilen ‘Yaşanabilir Şehir’ başlığı altında dile getirilen taleplerin vatandaşın ana gündemi olduğu görüldü. 
Birbirinden farklı yorumların yer aldığı röportajımızı www.bilecikhaber.com.tr adresimizden izleyebilirsiniz.
 

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum