NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, TOBB, Hazine ve Maliye Bakanlığı,  Oda ve Borsalar ile Kredi Garanti Fonu işbirliğinde hayata geçen TOBB Nefes Kredisi’ne başvuruların başladığını bildirdi. 

TSO Başkanı Keskin, Nefes Kredisi’nin detaylarına ilişkin bilgiler verirken, krediden faydalanmak isteyen TSO üyelerinin Denizbank şubelerine başvurabileceklerini ifade etti. Şükrü Keskin, önümüzdeki günlerde kamu bankalarının da sürece dahil olmasını beklediklerini belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri atlatacağımızdan şüphemiz yoktur” dedi. 

Şükrü Keskin, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“COVİD-19 salgını sebebi ile ülke olarak zor günler geçirmekteyiz. Virüs ülkemizi her alanda olumsuz etkilemiş olup iş dünyamız da salgın ve salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla sıkıntılı süreçlerden geçmektedir. Birçok işletme kapalı durumdadır, açık olan işletmelerden birçoğu da tam kapasite çalışmamaktadır. Bu ortamda işletmeler ciddi manada finansman sıkıntısı çekmektedir. İşletmelerin acil finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacı ile TOBB, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Oda ve Borsalar işbirliğinde KGF destekli Nefes Kredisi üyelerimizin hizmetine sunulmuştur. Yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile sunulan kredinin geri ödemesi 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacaktır. 

Kredi üst limiti, cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan işletmeler için 50.000 TL,  cirosu 3 milyon - 25 milyon arası olan işletmeler için ise 100.000 TL dir. Başlangıç aşamasında kredi Denizbank tarafından verilecek olup ilerleyen süreçte kamu bankalarının da katılımı beklenmektedir. Krediden faydalanmak isteyen üyelerimiz bugünden itibaren Denizbank Şubelerine başvurabilirler.”  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.